35 Bin Yerli Ve Yabanci Turist Yeni Yili Kapadokya'da Karsiladi

Tarihi ve kültürel dokusuyla yilda milyonlarca turist agirlayan Kapadokya bölgesi bu yilbasinda da doldu. Yeni yila Kapadokya’da girmek isteyen yaklasik 35 bin yerli ve yabanci turist aylar öncesinden erken rezervasyon yaptirarak yer bulabildi. Kapadokya bölgesinde ki konaklama tesislerinde bulunan 35 bin yatak kapasitesinin tamami doldu.

Kapadokya turizminin 2022 yilini çok güzel geçirdigini söyleyen Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, 2023 yilinin daha da güzel olacagini söyledi.

Vali Becel, “Güzel bir yili geride biraktik. Turizm olarak 2022 yilini güzel hareketli ve bereketli geçti. Böyle güzel bir yili geride birakiyoruz. Su anki göstergeler 2023’ün 2022’den çok daha iyi olacagini gösteriyor” seklinde konustu.

Vali Becel daha sonra yol denetlemesinde görev yapan emniyet personelinin ve araçlariyla yolculuk yapan vatandaslarin yeni yilini kutladi. Yeni yili Kapadokya’da karsilamak isteyen turistler günler öncesinden bölgeye gelmeye basladi.

Gün boyu bölgeyi gezen turistler aksam saatlerinde ise eglence mekânlarina akin etti. Kayadan oyma mekânlarda Türk Gecesi etkinligine katilan turistler halay çekerek yeni yila girdi. Bazi turistler de soguk havaya aldirmadan yeni yili ates etrafinda dans ederek karsiladi. Davul zurna esliginde oyun oynayan turistler yeni yili ates basinda karsiladi.

Uçhisar ve Göreme kasabasinda yapilan havai fisek gösterileri de izleyenleri mest etti. Dakikalarca süren havai fisek gösterilerini izlemeye gelen yerli ve yabanci turistler seyir tepelerinde yogunluk yasanmasina neden oldu.
Kaynak: İHA