Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Açiklamasi 'Ülkemizin Dogusunda Önemli Sonuçlarimiz Var'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, "Ülkemizin dogusunda önemli sonuçlarimiz var. Bugün Ukrayna kendini savunmak için kararlar aldi. Hepsi hayata geçirilecek" dedi.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy Açiklamasi 'Ülkemizin Dogusunda Önemli Sonuçlarimiz Var'


Rusya’nin Ukrayna’daki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini Rusya topraklarina katmasinin ardindan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’den yeni bir açiklama geldi. Zelenskiy sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Ülkemizin dogusunda önemli sonuçlarimiz var. Bu konuda zaten yeterince kamu bilgisi var. Herkes Donetsk bölgesindeki Liman’da neler oldugunu duydu. Bunlar bizim için çok sey ifade eden adimlar" dedi.



"Ukrayna kendini savunmak için yeni kararlar aldi"

Zelenskiy, Ukrayna’nin yeni savunma kararlari aldigini belirterek, "Tüm topraklarimizi özgürlestirmeliyiz ve bu, uluslararasi hukukun ve insani degerlerin Rusya kadar küstah bir devlet tarafindan bile olsa hiçbir terör yanlisi devlet tarafindan çignenemeyeceginin en iyi kaniti olacaktir. Bugün Ukrayna kendini savunmak için kararlar aldi. Hepsi hayata geçirilecek. Tek bir sey için çalisiyoruz. Zafer!" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA