Giresun'da 'Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu' Etkinligi

Içisleri Bakanligi tarafindan ülke genelinde trafikte yaya önceligine dikkati çekmek ve sürücü duyarliligini artirmak için "Yayalara öncelik durusu, hayata saygi durusu" sloganiyla baslatilan farkindalik kampanyasi kapsaminda Giresun’da etkinlik gerçeklestirildi.

Giresun'da 'Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygi Durusu' Etkinligi
Giresun’da 19 Eylül Ilkokulu’nun önünde düzenlenen etkinlige Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Emniyet Müdürü Recep Güzelyazici, kurum amirleri, ögrenciler ve ögretmenler katildi.

Etkinlik kapsaminda ilk olarak ögrenciler yaya geçidinden güvenli bir sekilde karsiya geçti. Ardindan Vali Enver Ünlü, ögrencilerle birlikte ana güzergâh üzerindeki isiksiz yaya geçidinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesini etkinlik çerçevesinde sembolik olarak kirmiziya boyadi.

Vali Ünlü, etkinlikle ilgili yaptigi açiklamada, “Baslatilan kampanya ile bütün Türkiye’de özellikle okul önlerindeki yaya geçitlerimizde ‘Hayata Saygi Durusu’ mottosuyla bu etkinlik yapiliyor. Geçen senelerde oldugu gibi yaya geçitleri bizim kirmizi çizgimizdir. Yaya önceligi kirmizi çizgimizdir. Hayata saygi kirmizi çizgimizdir diyerek bugün sevgili ögrencilerimizle kirmizi çizgilerimizi çizdik” dedi.

Kaynak: İHA