Yasli Kadin 3 Yil Önce Yanan Evinin Onarilmasini Istiyor

SIVAS – Sivas’ta 3 yil önce yanarak harabeye dönen evinde yalniz yasayan 75 yasindaki Zekiye Ates, tek isteginin basini sokabilecegi güvenli bir çati oldugunu söyledi.

Yasli Kadin 3 Yil Önce Yanan Evinin Onarilmasini Istiyor


Sivas’in merkeze bagli Karamehmetoglu köyünde yasayan 75 yasindaki Zekiye Ates, maddi imkansizliklar sebebiyle, 3 yil önce yanarak harabeye dönen evinin içinde ikamet ediyor. Yangin sonrasi kullanilmayacak hale gelen evi ekonomik sebeplerden dolayi tamir ettiremediklerini belirten Ates, geçtigimiz yil da esinin vefati ile bir basina kaldi. Yikilma tehlikesi bulunan evde korku içerisinde yasadigini belirten Ates, imkan buldukça sehir merkezindeki yakinlarinin yanina giderek onlarda kaliyor.

Evinin onarilmasini isteyen Zekiye Ates, “Yanginda evim yanali 3 yil oldu. Gitmedigim yer kalmadi. Bazi yerlere gittim, onlar ’biz yapamayiz’ dediler. Elektrik kaçagi varmis, ben firinda ekmek yapiyordum. Ekmekleri bitirdikten sonra yatacaktim ama yanik kokusunu aldim. Kokuyu alinca dedim ’herhalde soba devrildi’. Odanin kapisini açtigimda alevler tavana dogru çikiyordu. O anda disari çikarken bayilmisim. Komsular beni su ile ayilttilar. Duvarlar yikik halde, yapamiyorum, o kadar gücüm yok. Içeride durmakta beni tedirgin ediyor. Dolabim bozuldu, yaptiramiyorum. Bu evde gücüm hangi ise yeterse onu yapiyorum. Yapamadigimda kaliyor. Korkuyorum, sabaha kadar yatmiyorum. Esim vefat etti, çocuklarim da ayri yasiyor. Herkes kendi yaginda kavruluyor. Çocuklarimdan ben bir sey ummuyorum. Küsmüyorum da onlara, onlar da kiralik evlerde yasayip güçlükle geçiniyorlar” dedi.



“Burada yasamaya korkuyorum”

Ates, evinde yasamaya korktugunu belirterek, “Burada yasamaya korkuyorum, Allah rizasi için bana yardim edin. Evimin yapilmasini istiyorum. Evimde yatamiyorum, yatsam da sabaha kadar uyuyamiyorum. Ben köylülerin çoguna halimi söylemedim. O yüzden çogu bilmez ne halde oldugumu. Burada kalmaya korktugumdan Sivas’a gidiyorum. 2 gün bir yerde, 3 gün bir yerde kaliyorum. Sonra buraya geri geliyorum” ifadelerini kullandi.

“Ev için iyi bir tadilat gerekiyor”

Ates’in komsusu Mustafa korkmaz ise, evin tadilattan geçirilmesi gerektigi belirterek, “Sobadan dolayi yangin çikmisti, biz köy halki olarak itfaiye gelmeden önce söndürmüstük. Bir yardim eli uzatan olursa iyi olur, köylüler olarak biz elimizden geleni yapiyoruz. Evin oturulacak durumu yok. Tavanlar delik halde. Yangindan sonra bunlar daha da artmis durumda. Ev için iyi bir tadilat gerekiyor” seklinden konustu.

Kaynak: İHA