Sarigül, Nigde'den Af Çagrisinda Bulundu

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, Nigde E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu önünde düzenledigi basin açiklamasinda, af çagrisini yineledi.

Sarigül, Nigde'den Af Çagrisinda Bulundu
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Nigde’ye gelen Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, Nigde E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu önünde basin açiklamasi düzenledi.

Burada bir kez daha genel af çagrisinda bulunan Sarigül, "9 Nisan tarihinde Türkiye Degisim Partisi Genel Merkezinden bir af çagrisinda bulundum. Türkiye Degisim Partisi olarak af talebimiz siyasi bir talep degil, tamamen vicdani bir taleptir. Toplumsal baris affi çagrimiz, kardeslik hukukuna dayanmaktadir. Kardeslik hukukuna Türkiyemizde ihtiyaç var" dedi.

Af çagrisi çerçevesinde 63’üncü cezaevinin önünde açiklamalarda bulundugunu belirten Sarigül, "Bütün Türkiyemizi dolasiyorum. Bütün siyasi partileri kardeslik, hukuku ve toplumsal baris affina destek vermeye davet ediyorum. 1 Ekim’de parlamento açilacak. Bütün siyasi partileri bu noktada kardeslik hukuku affina destek vermeye çagiriyorum. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu konudaki almis oldugu ’toplumsal baris ve kardeslik hukuku affi’ konusundaki degerlendirmelerini son derece olumlu buluyorum. Diger siyasi partileri de bu kampanyaya, bu çalismaya destek vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandi.

Sarigül daha sonra kent merkezindeki esnaflari ziyaret etti.
Kaynak: İHA