Bagcilar Belediyesi Ölüm Saçan Sivrisineklere Karsi Ilaçlama Çalismalari Baslatti

Bagcilar Belediyesi ekipleri, ölüme yol açabilecek virüsleri tasiyan Aedes cinsi sivrisineklere karsi ilaçlama basta olmak üzere farkli yöntemlerle mücadele ediyor. Bireysel olarak da vatandaslarin önlemler almasi gerektigine dikkat çeken veteriner hekim Yunus Giray Özarslan, “Biz ilaçlamaya devam ediyoruz ama vatandaslarimizin da sivrisinek üremesine kaynak olusturabilecek durgun sularin olusumuna engel olmalarini istiyoruz” dedi.

Bagcilar Belediyesi Ölüm Saçan Sivrisineklere Karsi Ilaçlama Çalismalari Baslatti


Bazi durumlarda ölümcül sonuçlar da doguran zika virüsü tasiyan "Aedes" türü sivrisinekler, son dönemde yine kendini göstermeye basladi.

Istanbul’da son günlerde sivrisinek isirigi nedeniyle hastanelere basvuranlarin sayisinda artis yasaniyor. Hastaneye gidenler, kabarma, sislik ve dayanilmaz kasintilari oldugunu belirtiyor. Bagcilar Belediyesi de Istanbullularin hayatini kabusa çeviren sivrisineklere karsi mücadelesini sürdürüyor. Saglik Isleri Müdürlügü personeli, ilaçlamanin yaninda, hazirlanan el brosürleriyle vatandaslara sivrisineklerden kurtulmanin yolu olan “Kurut-Kaldir-Korun” yöntemini anlatiyor. Çalismalar devam erken Bagcilar Belediyesi Hayvan Barinma ve Müsahede Merkezi’nde görevli Veteriner Hekimi Yunus Giray Özarslan, vatandaslara da önemli uyarilarda bulundu.

“Durgun sularin olusumuna engel olunmali”

Veteriner hekim Yunus Giray Özarslan, sivrisineklerin dogada kendiliginden olusan ve insan eli ile olusturulan her türlü durgun su kaynaginda üredigine dikkati çekti. Özarslan, “Sivrisinekler, yumurtalarini durgun halde bulunan sularin oldugu yerlere birakirlar. Bir sivrisinek 200 ile 400 arasinda yumurta birakir. Hizli üreyen sivrisineklerin son bir hafta içinde bastirdigini görüyoruz. Bu aralar adini en çok duydugumuz Aedes, isirdigi ciltte agir ve kasintili hasarlar birakiyor. Bu haliyle de insanlarin hastaneye basvurmasina neden oluyor. Sivrisineklerle mücadelenin temeli, sivrisinegin kaynagi olan durgun sularin olusumuna engel olmak. Atik lastiklerden saksi altlarindaki tabaklara kadar içinde su bulunan yerler sivrisineklerin üremesine ve çogalmasina sebep oluyor. Bizim olusumuna neden oldugumuz kaynaklarin bertaraf edilmesi sivrisineklerle mücadelenin temelini olusturuyor. Biz ilaçlamaya devam ediyoruz; ama vatandaslarimizin da sivrisinek üremesine kaynak olusturabilecek durgun sularin olusumuna engel olmalarini istiyoruz. Bunun yaninda sivrisinekle ilgili bir sikintilari olursa çagri merkezinden bizlere ulasarak oradaki sivrisineklerle mücadele katki sunabilirler” dedi.



“Özverili çalismalar yürütüyoruz”

Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, basta sivrisinekler olmak üzere ilçe sakinlerinin haserelerden korunmasi için özverili çalismalar yaptiklarini belirterek, “Ilçe sakinlerimizin güvenligi için her türlü zararli sinek ve böceklere karsi çalismalarimiz devam etmektedir. Sivrisinek kaynakli hastaliklardan korunmak için, kisisel tedbirlerin alinmasina dikkat etmenizi rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA