Atatürk Üniversitesi Ögrencilerine Sosyal Hizmet Farkindaligi Standi

Atatürk Üniversitesi 65’inci Akademik Yili açilis programi dolayisiyla Atatürk Üniversitesi yerleskelerinde farkindalik stantlari açildi.

Atatürk Üniversitesi Ögrencilerine Sosyal Hizmet Farkindaligi Standi
Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH) Il Müdürlügününde stant açtigi yerleskede ögrencilere sosyal hizmet konusunda bilgi verildi.

ASH Il Müdürü Cemil Ilbas ve ASH Il Müdür Yardimcisi Celal Bilen’inde katildigi standa, ögrencilere yönelik bilinçlendirme çalismasi yapildi. ASH Il Müdürü Cemil Ilbas, sosyal hizmet alaninda yapilan çalismalari ögrencilerle paylasarak, farkindalik çalismasi yaptiklarini ifade etti.

Ögrencilere sosyal hizmet alaninda yapilan çalismalari anlattiklarini belirten Ilbas, kiz ögrencilere Kadin Destek Uygulamasi (KADES) hakkinda bilgi verdiklerini söyledi.



KADES uygulamasinin önemine deginen Ilbas, ‘’KADES, kadinlarin maruz kaldigi siddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adina kullanicilara sunulmus resmi bir uygulamadir. Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanmis ve acil durumlarda ilk akliniza gelecek acil müdahale uygulamasidir. KADES uygulamasi, son yillarda giderek artan kadina siddet olaylarinin önüne geçebilmek ve kadinlara yardim edebilmek amaciyla gelistirilmistir. Esinden veya bir baskasindan siddet gören ya da siddete maruz kalma ihtimali olan kadinlar, akilli telefonlari üzerinden yapacaklari ihbarlarda hizli bir sekilde bu is için kurulan Kadin Acil Destek Ihbar Sistemi’ne ulasabiliyorlar. Meslek elemanlarimiz bu konuda kiz ögrencilerimizi bilinçlendiriyor. Yine ayni sekilde kadina yönelik siddetle mücadele çerçevesinde 5 milyon erkege egitim verilmesi hedefiyle gerçeklestirilen çalismalar çerçevesinde hazirlanan brosürlerimizi erkek ögrencilerimize dagitiyoruz. Engelsiz Yasam Bakim, Rehabilitasyon ve Aile Danisma Merkezinde kalan özel bireylerimizce hazirlanan el sanatlari ürünlerimizin de tanitimini yaparak, engelliler konusunda farkindalik olusturuyoruz. Yeni akademik yilinin üniversitemiz ve sehrimize hayirli olmasini diliyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA