Aliyev Açiklamasi 'Düsmanin Bir Daha Basini Kaldirmasina Izin Vermeyecegiz'

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev 27 Eylül Sehitleri Anma Günü kapsaminda Karabag’a gerçeklestirdigi ziyarette, “Düsmanin bir daha basini kaldirmasina izin vermeyecegiz, bizim için bir daha tehdit olusturmasina izin vermeyecegiz. Tehdit olusturduklarini görürsek hemen harekete geçecegiz" dedi.

Aliyev Açiklamasi 'Düsmanin Bir Daha Basini Kaldirmasina Izin Vermeyecegiz'
Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, 2. Karabag Savasi sehitlerini Karabag’da andi. Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve esi Mehriban Aliyeva 27 Eylül Sehitleri Anma Günü kapsaminda Ermenistan isgalinden kurtarilan Fuzuli’ye bagli Karahanbeyli köyünü ziyaret etti. Cumhurbaskani Aliyev, 27 Eylül Sehitleri Anma Günü vesilesiyle yapilan tas anita çiçek birakarak saygi durusunda bulundu. Aliyev burada yaptigi konusmada Sehitleri Anma Günü’nde tüm Azerbaycan halkinin sehitlerin aziz hatirasini andigini belirtti.



“Ülkemizin toprak bütünlügünü yeniden sagladik”

Azerbaycan’in tüm sehitleri için Allah’tan rahmet dileyen Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, “Sehitlerimiz vatan için canlarini feda ettiler. Sehitlerimizle gurur duyuyoruz. Kahraman askerlerimiz ve subaylarimizla gurur duyuyoruz. Sehitlerimizin kani yerde kalmadi, sehitlerimizin intikamini aldik. Intikamimizi savas alaninda aldik. Kendi topraklarimizi düsmandan kurtardik, ülkemizin toprak bütünlügünü yeniden sagladik” dedi.



“Zaferimizle gurur duyuyoruz”

44 günlük 2. Karabag Savasi’nin Azerbaycan’in sanli tarihine yazildigini ifade eden Aliyev, “Azerbaycan halki bütün gücünü seferber etti, bir yumruk gibi birlesti ve düsmani ana yurdumuzdan kovdu. Bütün Azerbaycan halki birlik ve irade göstermistir. Kahraman asker ve subaylarimizin fedakarliklari ve kahramanliklari sayesinde bugün isgalden kurtarilmis topraklarda insa ediyor, üretiyor, sehirlerimizi, köylerimizi restore ediyor ve sanli zaferimizle de gurur duyuyoruz. Ayni zamanda bu topraklarin sahipleri olarak bizler, bu topraklara yeniden hayat vermekten gurur duyuyoruz” diye konustu.



“Azerbaycan ordusu, her gün durmadan, yorulmadan kan dökerek, sehitler vererek zafere dogru yürüdü”

Azerbaycan’in sehitlerinin anisina yapilan tas anitinin Karahanbeyli köyü yakinlarinda dikildigini söyleyen Cumhurbaskani Aliyev, “Karahanbeyli köyü ve diger bes köy, Ikinci Karabag Savasi’nin ilk gününde kurtarildi. Savasin ilk gününde Karahanbeyli, Garvand, Horadiz köyü, Yukari Abdurrahmanli, Fuzuli ilinin köyleri, Cebrayil ilinin köyleri kurtarildi. Ilk sehitleri tam olarak burada, bu yerde verdik. Düsmanin siperi bu anitin yanindaydi. Bu yönde 5-6 savunma hatti vardi. Bir Azerbaycan askeri, bir Azerbaycan subayi bu savunma hattini ve sonraki savunma hatlarini kirmak için ölüme gidiyordu. Kelimenin tam anlamiyla ölüme gidiyordu, üç renkli bayragimiz Susa’da ve o sirada isgal edilen diger tüm topraklarda dalgalansin diye canini feda ediyordu. Azerbaycan halkinin onurunu geri kazanmasi, adaleti yeniden saglamasi ve insanlarimizi topraklarina geri döndürmesi için canini feda etti. Zaferimiz buradan basladi ve düsmanin ilk savunma hattini astik" dedi.

Aliyev, "44 gün boyunca Azerbaycan ordusu her gün ilerledi. Her gün durmadan, yorulmadan, kan dökerek, sehitler vererek zafere dogru yürüyordu. Bir gün bile durmadi, bir gün bile geri adim atmadi, ileri gitti, düsmanini savas meydaninda kovaladi ve tarihi zaferi kazandi. 44 günde yaklasik 300 kasaba ve köy düsmandan kurtarildi. Düsman, kapitülasyon belgesini imzalamak zorunda kaldi ve yenilgisini kabul etti ve o sirada hala isgal altinda olan topraklardan çekilmek zorunda kaldi” ifadelerini kullandi.

"Düsmanin bir daha basini kaldirmasina izin vermeyecegiz"

Gelecek nesillerin Azerbaycan’in sanli tarihiyle her zaman gurur duyacagini belirten Aliyev, “Bu topraklarin çocuklari oldugumuz için gurur duyuyoruz. Savas alaninda haklarimizi geri kazandigimiz, düsmani maglup ettigimiz ve bundan sonra da muzaffer bir millet, muzaffer bir ülke olarak sonsuza kadar yasayacagimiz için gurur duyuyoruz. Bugün sehitlerimizin aziz hatirasini anarak her birimiz kendimize bir kez daha söz vermeli, bagimsizligimizi sonsuza kadar koruyacagimiza, toprak bütünlügümüz için sonsuza kadar nöbet tutacagimiza dair yemin etmeliyiz" seklinde konustu.

"Düsmanin bir daha basini kaldirmasina izin vermeyecegiz, bizim için bir daha tehdit olusturmasina izin vermeyecegiz" diyen Aliyev, "Tehdit olusturduklarini görürsek hemen harekete geçecegiz. Eminim buna gerek kalmayacak. Çünkü askeri gücü de dahil olmak üzere ülkemizin artan gücü, bagimsizligimizin ve rahat yasamimizin garantörüdür. Sehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, onlarin aziz hatiralarinin Azerbaycan halkinin kalbinde sonsuza kadar yasayacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA