Itfaiyeciler Usta Oyunculari Aratmadi

Tokat’ta düzenlenen tatbikatta itfaiye erleri usta oyunculari aratmadi.

Itfaiyeciler Usta Oyunculari Aratmadi
Cumhuriyet Meydani’nda itfaiye haftasi dolayisi ile tatbikat düzenlendi.

Senaryo geregi kaza yapan otomobilde sikisan iki kisiye itfaiye ekipleri müdahale etti. Araçta sikisan yaralilarin feryatlari ekiplere zor anlar yasatti. Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri ilk olarak araç altinda kalan kisiyi hava yastigi kullanmak suretiyle araci kaldirarak kurtardi. Araç içerisinde sikisarak yaralanan sahis ise otomobilin kapisi kesilerek kurtarildi. Yaralilar saglik ekipleri tarafindan sedyeye alinarak hastaneye kaldirildi. Daha sonra otomobilde çikan yangina itfaiye ekipleri müdahale etti. Kurtarma çalismalarini vatandaslar merakli gözlerle izledi. Senaryo geregi alev alarak yanan ahsap evde kalanlar itfaiye ekipleri tarafindan kisa sürede kurtarildi.

Esini sedyede gören kadin kisa süreli korku yasadi

Düzenlenen tatbikatta senaryo geregi 5 katli bir apartmanin çati katinda çikan yangin nedeni ile mahsur kalan kisinin kurtarilmasi için Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri alarma geçti. Olay yerine kisa sürede gelen itfaiye aracindan uzatilan merdivenle yanginda mahsur kalan sahis kurtarildi. Sedyeye alinan kisinin esi kurtarma ekiplerin yanina kosarak, ’ne oldu, bir sey mi oldu?’ seklideki sordu. Ekipler ise kadini teselli etmeye çalisti. Yasadigi o anlari anlatan Necmiye Aytekin, "Tatbikat oldugunu bilmeme ragmen korktum" dedi.

Itfaiye eri Sezai Aytekin ise rolüne çalismadan geldigini, içinden geldigi gibi davrandigini belirterek, "Olaylara gittigimizde ’imdat’, ’kurtarin’ diye bagiranlarla çok karsilasiyoruz. Bu nedenle rolümüze çalismaya gerek duymadim. Bizzat yasadigimiz için biliyordum" diye konustu.

Tatbikat sonundan iki itfaiye eri itfaiye aracinin göge dogru kaldirilan merdiveninden sarkitilan iple birlikte Türk bayragi açarak yere indi. Alkis toplayan gösteri sonunda Tokat Valisi Numan Hatipoglu, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ile Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu ekipleri tebrik ederek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA