Oyun Gelistirme Yarismasi'nin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Arnavutköy’de Oyun Gelistirme Yarismasi’nda dereceye giren yarismacilar, binlerce kisinin katildigi etkinlik ve konser ile ödüllerine kavustu.

Oyun Gelistirme Yarismasi'nin Ödülleri Sahiplerini Buldu


Arnavutköy Belediyesi Bilisim Akademisi’nin düzenledigi ve 60 ögrencinin katildigi yarismada dereceye giren takimlar ödüllerine kavustu. Oyun Gelistirme Yarismasi’nin ödül töreni için düzenlenen Kolpa konserine binlerce Arnavutköylü katildi.

Etkinlik, Vadi Park’ta DJ performansiyla basladi.

Ardindan Arnavutköy Bilisim Akademisi’nin tanitim videosu oynatildi. Düzenlenen etkinlige Dijital Türk Oyunlari Platformu Kurucu Baskani Okan Özbay ve Sosyal Medya Uzmani Hakki Alkan katildi.

Etkinlige katilan Okan Özbay ve Hakki Alkan yaptiklari söyleside dijital oyun sektörüne ilgi duyan gençlere tavsiyelerde bulundu. Daha sonra Oyun Gelistirme Yarismasi’na katilan yarismacilarin tasarladiklari oyunlarin gösterimi yapildi. Etkinligin devaminda dereceye giren yarismacilara ödülleri takdim edildi. Programa Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci da katildi.



“Arnavutköylü gençlerimizin önünü açmak üzere bir çalisma içerisindeyiz”

Etkinlikle ilgili konusan Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci, “Bugün bilisim alaninda bir etkinligi gerçeklestirdik. Geçmis yillardan beri Arnavutköy Belediyesi’nin üzerinde çalistigi bir alandi. Bilisim Akademimizi bu yüzden kurduk. Bilisim Akademimiz oyun yazilim alaninda önemli bir çalisma gerçeklestirdi. 10 takim halinde yapilan yarismanin final aksamindayiz. Onlarin bu çalismalarini bu aksam derecelendirip sonuçlandiracagiz. Bilisim Akademimizin çok güzel çalismalari var. Özellikle yeni trend diyebilecegimiz bu alanda is garantili bir takim kurslarin, çalismalarin öncülügünü yapiyor Bilisim Akademisi. Sinavla kayitlar yapiyor. Yaklasik 2 yilda 2 bin 500’ün üzerindeki katilimcinin çalismalarindan uygun görülen arkadasimiz yararlanarak çesitli yerlerde is imkani buldu. Bu önemli alanda Arnavutköylü gençlerimizin önünü açmak üzere bir çalisma içerisindeyiz” açiklamasinda bulundu.

Tarihi bir oyun yaptiklarini anlatan 14 yasindaki Metehan Çakmak, “4 gün boyunca 10’ar takimdan olusan bir sistemle oyun yaptik arkadaslarimizla. 4. günün sonunda oyunlarimizi jürilere sunduk. Jüriler kendi aralarinda karar verdiler ve bugün açikliyorlar. Ben ve arkadaslarim iki boyutlu bir oyun yaptik. Bunun amaci Yavuz Sultan Selim’in hazinesini bulmak. Bu tarz tarihi ögeleri oyunumuza ekledik” dedi.



Tarimsal bir oyun yaptiklarini belirten Mehmet Akif Çiftçioglu, “Daha önceden de yarismalara katilmistik. Teknofest’te 3’üncü olmustuk. Daha sonrasinda bu yarismaya katilmayi istedik. Arnavutköy Bilisim Akademisi’nde staj yapmistik, oyun gelistirmeyle ilgili. Sonra bu yarismanin düzenlenecegini ögrenince biz de katilmak istedik. Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz da geçen günlerde bize gelmisti, oyunumuza bakmisti. Çok sevmisti oyunumuzu. Tarimsal bir oyun. Amacimiz kodlamayi ögrencilere egiterek ögretmek. Tarlaya bir tane dron koyuyoruz. Dronu kodlayarak yukari kaldirip ileri götürüp saga sola hareketlerini yapmasini ögrencilere ögretmeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA