Maskin Kalbinde Atatürk Sergisi

Buca Belediyesi tarafindan, Izmir’in simgesi haline gelen dünyanin onuncu en büyük rölyef maski olan Atatürk maski içinde Hayrettin Filiz imzasini tasiyan özgün bir sergi açildi. Dergi kapaklarinda yer alan ve cumhuriyetin 99’uncu yilina özel hazirlanan 99 Mustafa Kemal Atatürk görselinden olusan seçkiyi ilk ziyaret eden de Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç oldu.

Maskin Kalbinde Atatürk Sergisi
Osmanli ve erken cumhuriyet dönemi dergi kapaklarindan seçilen "99 Gazi Mustafa Kemal Atatürk Görseli" sergisi, Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’in katilimiyla ziyarete açildi. Sergiyi gezen Baskan Kiliç, Buca Belediyesi Çinar Anaokulu ögrencileri ile beraber konuya özel hazirlanan kisa filmi izledi. Çocuklarla Atatürk ile ilgili sohbet eden Baskan Kiliç, onlara Atatürk’ü bilmenin ve anlamanin önemini vurguladi.

Izmirlilerle bulusuyor

Atatürk ilke ve devrimlerini yasatip gelecek kusaklara hem görsel hem de tematik ögelerle aktarmak amaci güden Buca Belediyesi, arsivci Hayrettin Yildiz tarafindan olusturulan dokümanlari alarak Buca’nin kültür yasamina kazandirdi. Özenle hazirlanan serginin Atatürk maski içinde yer almasi da ayri bir anlam tasidi.

Pullar da yer aliyor

Birçogu kütüphane taramasi sonucunda yerli ve yabanci dergi kapaklarindan derlenerek Izmir’e ve Izmirlilere armagan edilen sergi, Gazi Mustafa Kemal’in sira disi görselleriyle bir toplum bellegi olusturmayi amaçliyor. Sergide ayrica cumhuriyet dönemine ait olan ve dünyanin çesitli ülkelerinden Atatürk resimli pullar yer aliyor. Üzerlerinde bir anma pulu serisi, blok seklinde anma pulu veya sürekli posta pulu serisi yer alan ve ilk gün damgasi ile damgalanmis filatelik zarflar sergi katilimcilarini bekliyor.
Kaynak: İHA