Battalgazi Belediyesi Standina Yogun Ilgi

Istanbul Yenikapi etkinlik alaninda bu yil 5’incisi düzenlenen Malatya Tanitim Günleri’nde Medeniyetin Kalbi Battalgazi’nin tüm güzelliklerini Istanbul’da tanitmak amaciyla Battalgazi Belediyesi tarafindan açilan stant yogun ilgi görüyor.

Battalgazi Belediyesi Standina Yogun Ilgi
Malatya Valiligi koordinasyonunda Malatya Büyüksehir Belediyesi, Malatya Konfederasyonu (MAKON), Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birligi (MASTÖB) tarafindan bu yil 5’incisinin starti verilen Arslantepe’den Yeditepe’ye temali Geleneksel Malatya Tanitim Günleri, Istanbul Yenikapi etkinlik alaninda 22 Eylül Persembe günü ziyaretçilerine kapilarini açmisti. 25 Eylül günü sona erecek olan Tanitim Günleri Istanbul’dan birçok misafiri konuk ederken, etkinlikte en fazla ilgi gören stantlarin arasinda ise Battalgazi Belediyesi’nin açtigi stant oldu. Malatya’nin tarihi ve kültürü basta olmak üzere turistik ve dogal güzellikleri, yöresel yemekleri ve birçok ürünü ziyaretçilere tanitilirken, birçok medeniyete ev sahipligi yapmis Battalgazi’nin güzellikleri tanitan stant, siyaset, sanat ve spor camiasinin yani sira birçok vatandasin ortak bulusma noktasi oldu. Tarih baskenti ilçenin tüm güzelliklerinin video ve görsellerle tanitildigi standi gezen birçok vatandas, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in hayata geçirdigi hizmet ve yatirimlari da yakindan tanima firsati buldu. Standa hayranliklarini gizleyemeyen misafirle yakindan ilgilenen Baskan Güder, vatandaslari Battalgazi’de misafir etmek için davet etti.

Vatandaslar, Battalgazi’ye hayran kaldi

Tanitim günlerinde Battalgazi Belediyesi’nin standina hayran kaldigini aktaran Mümine Dogan, “Malatya’nin insanlari çok cana yakin ve misafirperverler. Her sene düzenli olarak geliyoruz ve mutlu bir sekilde dönüyoruz. Buraya gelemezsek inanin duramiyoruz. Battalgazi standi en fazla ilgilimizi çeken stant oldu. Ismini her zaman duyuyorduk ama görme firsatimiz olmadi. Buradaki görsellerden gördügümüz kadariyla harika bir ilçe. Baskanimiz bizleri davet etti. Bir gelip kadim ilçeyi görmek istiyorum. Çünkü gerçekten harika bir yer. Projelerden gördügüm kadariyla çaliskanda bir baskani var. Malatyalilara selam olsun” derken, standi ziyaret eden Hüseyin Dogan isimli vatandas ise, “Ben aslen Sivasliyim ama bu tür günler bizi burada birbirimizle kaynastiriyor. Adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yeniden hatirliyoruz. Sen Sivas’i seyret, bende Malatya’yi. Bu güzellik insallah her zaman böyle devam eder. Tanitim günlerinde en ilgimi çeken stant ise Battalgazi Belediyesi’nin standi oldu. Battalgazi’de Malatya’nin yarisi olmus. Keske Battalgazi’yi yerinde görebilsek. Insallah görecegimde. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Malatya denildigi zaman akla ilk olarak Battalgazi ilçesinin geldigine dikkat çeken Ibrahim Porgali, “Battalgazi Belediyesi’nin standi çok güzel. Malatya’yi çok iyi tanitiyorlar. Malatya denildigi zaman akla ilk Battalgazi geliyor. Bu anlamda Osman Güder baskanimiza hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Battalgazi’de çok güzel isler basariyor. Tebrik ediyorum. Hayranlikla takip ediyoruz” dedi.

Sevil Porgali ise “Ben esimden dolayi zaten Battalgaziliyim. Bugünde Istanbul’daki tanitim günlerinde açilan standi geziyorum. Battalgazi kendi sinirlarini asti. Dünyada taniniyor artik. Hizmet anlaminda da diger belediyeleri geride birakiyor. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA