Usak Üniversitesi'nde Yeni Ögrencilere Yönelik Oryantasyon Programi Düzenlendi

Usak Üniversitesi’nde 2022-2023 Egitim-Ögretim Yili’nda kayit yaptiran yeni ögrenciler için oryantasyon programi düzenlendi.

Usak Üniversitesi'nde Yeni Ögrencilere Yönelik Oryantasyon Programi Düzenlendi


Usak Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kayit yaptiran ögrenciler için düzenlenen oryantasyona Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas da katildi.

Rektör Savas, Usak Üniversitesini tanitan bir sunum yaparak ögrencilere ögretim hayatlarini en verimli sekilde nasil tamamlayacaklarini anlatti.

Prof. Dr. Savas ögrencileri; ögrenci odakli ve kaliteli yüksekögretim hizmeti sunmayi amaç edinen Usak Üniversitesini seçtiklerinden dolayi tebrik etti. Sohbet havasinda geçen bulusmada Prof. Dr. Savas, “Her zaman söylüyorum, kampüsümüz sizlerle güzel. Sizlerin siniflardaki, laboratuvarlardaki ve sosyal alanlardaki varligindan güç aliyoruz. Usak Üniversitesi ailesi olarak siz degerli ögrencilerimizle yeni egitim-ögretim yilina sevinçle, heyecanla, mutlulukla basladik. Usak Üniversitesine hos geldiniz.” dedi.



Üniversite egitiminin, kisinin hayatindaki önemli yolculuklardan biri oldugunu dile getiren Prof. Dr. Savas, gençlere tavsiyelerde bulundu. Üniversite egitimi sirasinda kisinin hedeflerini iyi belirlemesini ve bu hedeflere ulasma yolunda çalismasi gerektiginin altini çizen Rektör Savas, “Sizler bizim için, bu ülkenin gelecegi için önemlisiniz. Usak Üniversitesi olarak sizleri, gelecek planlamanizda nitelikli rehberlik anlaminda her zaman destekliyoruz. Biz sizi iyi bir sekilde yetistirmek zorundayiz. Elbette siz de hedeflerinize ulasmada çalismayi ihmal etmemelisiniz. Her zaman yaninizda oldugumuzu bilin, istek, dilek ve sikayetlerinizi bize iletin. Basarili ve üretken bir üniversite hayati geçirmenizi temenni ediyorum.” seklinde konustu.



Egitim sürelerini zamaninda ve en verimli sekilde tamamlayabilmeleri adina ögrencilere çesitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Savas, “Size sundugumuz imkanlari etkin ve verimli bir sekilde degerlendirdiginizde, ulusal ve uluslararasi basarilar elde edeceginize inancim tamdir” dedi.



“Kendiniz için, aileniz için ve bu millet için bir idealiniz olsun”

Degisen dünya düzeninde egitim, ögretim yöntem ve teknolojilerinin yani sira, düsünme biçimlerinin de bu hizli degisimin içinde yer aldiginin altini çizen Prof. Dr. Savas, “Hizla degisen dünyada kendinize yer edinmenizin en önemli kosullari çok çalismak, hayata farkli açilardan bakabilmek ve en az bir yabanci dil bilmek zorunda olmanizdir. Artik günümüzde sizin yasinizda gençler büyük islere imza atiyor. Sosyal medya araçlarini icat edenler ve bu icatlar sayesinde milyon dolarlar cirolar elde edenler bu gençler. Unutmayiniz ki Fatih Sultan Mehmet 11 yasinda Istanbul’u fethetmeyi aklina koymustu ve 5 dil biliyordu. Sizler bizim gelecegimizsiniz, sizler yapilamaz denileni yapip, bu ülkeyi daha da ileriye götürecek kisilersiniz. Yapilacak en iyi sey hedefe odaklanmaktir. Sizlerin önemli islere imza atacaginiza inaniyoruz. Kendiniz için, aileniz için bu millet için bir hedefiniz ve idealiniz olsun. Hedefinize ulasmak için çok çalismaniz gerektigini unutmayin.” diye konustu.



Konusmasinin ardindan 1 Eylül Kampüsü rektörlük binasi önünde kurulan “Ulusal ve Uluslararasi Ögrenci Topluluklari” stantlarini gezen Prof. Dr. Savas, ögrencilerle sohbet ederek topluluklar hakkinda bilgi aldi. Oryantasyon Programi, Recep Tayyip Erdogan Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salonda; Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi, Ögrenci Isleri Daire Baskanligi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi, Uluslararasi Iliskiler Ofisi, Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Gelistirme Koordinatörlügü ile Engelsiz Birim Koordinatörlügü tarafindan ögrencilere bilgi verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA