Olumsuz Deniz Kosullari Baligin Fiyatini Artirdi

Zonguldak’ta balikçilarin denize açilamamasi nedeniyle fiyatlar yüzde yüz oraninda artisa neden oldu.

Olumsuz Deniz Kosullari Baligin Fiyatini Artirdi
Zonguldak’ta günlerdir devam eden balik bollugu nedeniyle palamut 5 tanesi 100 TL’den tezgahlarda satiliyordu. Ancak iki gündür devam eden kuvvetli yagislar nedeniyle balikçilar denize açilamadi. Balikçilarin denize açilmamasi tezgahlara zam olarak yansidi. Iki gün önce 5 tanesi 100 TL’den satilan palamut bugün tezgahlarda 5 tanesi 200 TL’den satilmaya baslandi. Balikçilar havalarin düzelmesiyle baligin fiyatinin yeniden düsmeye baslayacagini belirtti.

Balikçi Zeki Beybeyoglu, “Ben çocuklugumdan beri balikçiyim. Balik zaten bol iken biz baligi bol veririz insanlar yesin diye ama hava böyle oldugu zaman mecburen ufak kayiklar çikamiyor, herkes çikamiyor. Büyük girgirlar çikiyor onlar da masrafli oldugu için adam ne yapiyor bu sefer fazla yakit yakip, fazla efor sarf ettigi için baligi balikçiya satiyor ve pahali satiyor. Balikçi ne yapsin kardesim pahali aldigi baligi halka 5 tane 100 degil 5 tane 200’e veriyor bu isin kurali bu yani tabi gönül ister ki hava hep güzel gitsin herkes denize çiksin bol balik tutulsun bolken de bol balik veriyoruz ama azken de halkimiz bizi anlayisli karsilasin. Biz bunu keyfi yapmiyoruz” dedi.

Baligin fiyatinin düsmesi için havalarin düzelmesi gerektigini ifade eden Beybeyoglu, “Iki üç günden beri deniz çok kötü dalgali, bütün Karadeniz dalgali hava su an düzeliyor insallah bugünden itibaren havalar açacak herhalde bugün denize bakinca girgirlar çikti. Insallah gene bolluk ile karsilarsak bende istiyorum ki balik 5 tane 100 degil 50 tane 100 olsun bol olsun yani. Halkima dagitayim, zevk aliyorum satarken bugün bana soruyor çekirdek 40 lira diyorum yok ki elimde ne yapayim” diye konustu.

Kaynak: İHA