Milli Egitim Bakani Özer Ilham Kaynagim Dedigi 'Asya'yi Ziyaret Etti

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, olagan gelisim gösteren ögrencilerle Serebral Palsili ögrencilerin birlikte kaynastirma, bütünlestirme yoluyla egitim aldigi Milli Egitim Vakfi (MEV) Gökkusagi Özel Egitim Anaokulu, Ilkokulu, Ortaokulunu ziyaret etti.

Milli Egitim Bakani Özer Ilham Kaynagim Dedigi 'Asya'yi Ziyaret Etti
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Bakan Yardimciligi döneminde Ankara’nin Çankaya ilçesindeki MEV Gökkusagi Özel Egitim Ilkokulu ziyaretinde özel egitim ögrencisi Asya Aurora Akdeniz’in Özer’e sarildigi anin fotografi dikkat çekmisti.

Fotografi Bakan yardimciligi döneminden bu yana odasina asan, bunu ilham kaynagi olarak gören Özer, Asya’nin kendisine videolu mesaj ile “Sizi çok seviyoruz. Bir ara tekrar ziyaretimize gelir misiniz” demesi üzerine okula yeniden bir ziyaret gerçeklestirdi. Bakan Özer, okul ziyaretinde siniflari gezerek ögretmen ve ögrenciler ile sohbet etti.

Milli Egitim Bakanligi’nin yillardan beri özel egitime ihtiyaci olmayan ögrencilere de kaliteli egitim vermeye çalistiklarini belirten Bakan Özer, sunlari kaydetti:

“Kaynastirma/bütünlestirmede veya özel egitim siniflarinda, özel egitim anaokulunda, özel egitim uygulama okullarinda, özel egitim meslek okulunda, hastanede veya evde egitim alan yaklasik 453 bin 29 ögrencimiz var. Bu çocuklarimizin yasam becerilerini arttirmak ve kaliteli egitim almalari için her türlü destegi, tasimali egitim de dahil olmak üzere, ücretsiz ögle yemekleri de dahil olmak üzere her türlü destegi veriyoruz."

Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügünce ögrencilerin ihtiyaç duydugu ögretim materyallerinin tamamini üretildigini kaydeden Özer, "Bu kapsamda Emine Erdogan Hanimefendi’nin himayesinde 500 binin üzerinde üretim materyali bir yil içerisinde tüm okullarimiza ulastirildi. Simdi bunu bir adim daha ileriye tasiyarak yasam becerileriyle ilgili, yasam alanlariyla ilgili müzik alani, tarimla ilgili yasam becerileri veya günlük yasam becerileriyle ilgili farkli alanlar olusturup bu alanlara yönelik olarak da laboratuvar imkânlarini gelistirmeyle ilgili Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügümüz büyük bir çaba sarf ediyor" diye konustu.

Tüm ögrencilerin kaliteli egitime erisiminin saglanmasi hususunda, “Gerek hükümet olarak gerekse bakanlik olarak en önemli önceligimiz bir çocugumuz da olsa egitimin disinda kalmamasi" diyen Bakan Özer söyle devam etti:

"Eger okula gelemiyorsa bulundugu her lokasyonda egitimin kendisine ulastirilabilmesi. Bu kapsamda yaklasik yirmi yildan beri egitimde firsat esitligini arttirmak. Birinci öncelik olarak egitime erisimi arttirmak. Ikinci öncelik olarak da herkesin kaliteli egitime erisimini saglamakla ilgili çok sayida sosyal politika yürürlükte... Bununla ilgili çok önemli bütçeler de kullaniliyor. Tasimali egitim için yilda yaklasik 7 milyarlik bir bütçe. Ayni zamanda burslarla ilgili, yardimci kaynaklarla ilgili, ders kitaplarinin ücretsiz dagitilmasiyla ilgili ve bunu yapmaktan da büyük bir keyif aliyoruz. Çünkü Asya’larimizin bugün beni bu okula davetten Asya kizimizin gerçekten saglikli ortamlarda vakitlerini geçirmeye, egitim almaya ve hayattaki dayanikliliklarini arttirmaya ihtiyacimiz var. Onun için tüm çalisma arkadaslarimizla böylesine ortamlarda bulunup bu ortamlarin niteligini arttirmayla ilgili çalismaktan yorulmadan mutluluk duyuyor ve Asya’ya tüm sinif arkadaslarina da basarilar diliyoruz."

Ziyaret sonrasi Bakan Özer’e ziyaretlerinden dolayi tesekkür eden özel egitim ögrencisi Asya, “Bakani davet ettim ve geldi. Çok mutlu oldum” dedi.

Kaynak: İHA