Kayip Alzaymir Hastasi Her Yerde Araniyor

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 gün önce kaybolan alzaymir hastasi Neciba Yücedag her yerde araniyor.

Kayip Alzaymir Hastasi Her Yerde Araniyor
Yüksekova ilçesine bagli Yesildere Mahallesi’nde 3 gün önce ögle saatlerinde evinden çikan alzaymir hastasi Neciba Yücedag (67) bir daha geri dönmedi. Yücedag, yakinlari ve mahalleli tarafindan aranmaya baslandi. Yakinlari Yücedag’in izine rastlayamayinca yetkililerden yardim istedi. Sabahin erken saatlerinde polis, jandarma, Hakkari Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü ekipleri, Yüksekova Ekoloji, Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi (YEKDAS-DER) üyeleri, Yücedag’in yakinlari ve mahalle sakinlerinin katilimiyla yogun bir arama çalismasina baslandi. Ekipler, mahalle mahalle gezerek her yerde Neciba Yücedag’i aradi.

Koordinasyon içerisinde ilçenin her yerine dagilan ekipler, Kani Heyder ve Cumhuriyet Mahallesi’nde ev ev gezerek Neciba Yücadag’in resmini gösterip görenlerin kendilerine bildirmelerini istedi.

Aramaya katilanlara tesekkür eden Neciba Yücedag’in oglu Osman Yücedag, ’’Annem 3 gün önce ögle saatlerinden beri kayip. Kendisi alzaymir hastasidir. 3 gündür kendisini ariyoruz. Bununla beraber polis, jandarma ve mahalleli ile beraber ariyoruz. Annemin gören ve duyan ve bilgi sahibi olan bize haber verseler çok memnun kalacagiz. Kendisi de 67 yasindadir. Görgü taniklarina göre en son Amed Is Merkezinin yaninda görünmüs. Daha sonra Semdinli yoluna dogru geldigi söylendi. Biz de o civarlarda ariyoruz. Biz annemizin bulmasi için herkesten ricamiz, bulan bize ya da 112’ye ulassin. Çünkü artik endise duyuyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA