Derya Yanik Açiklamasi 'Elazig, Geçmiste Terörle Mücadelenin En Çetin Zamanlarinda Da Teröre Firsat Vermemistir'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Elazig, Anadolu kültürünün çok önemli merkezlerinden birisi olmakla birlikte geçmiste terörle mücadelenin en çetin zamanlarinda da teröre firsat vermemistir. Terörle mücadelede en ön safta kosmus insanlarin memleketidir” dedi.

Derya Yanik Açiklamasi 'Elazig, Geçmiste Terörle Mücadelenin En Çetin Zamanlarinda Da Teröre Firsat Vermemistir'


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, bir dizi ziyaretler çerçevesinde Elazig’a geldi. Çesitli programlara katilan Bakan Yanik, AK Parti Il Baskanligi gelen Serafettin Yildirim’i Il Baskanligi binasinda ziyaret etmesinin ardindan tarihi Harput Mahallesi’nde Kadin Kooperatifleri tarafindan açilan sergiye katildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik burada Elazig gezisini degerlendirerek açiklamalarda bulundu. Elazig’in kendileri için önemli oldugunu belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Elazig, Selçuklu Devleti’nden bu yana Anadolu’ya giren Türklerin ilk yerlesim yerlerinden birisi. Harput, basli basina bir mirastir. Insan dokusuyla, tarihiyle, kültürüyle Elazig, Anadolu kültürünün çok önemli merkezlerinden birisi olmakla birlikte geçmiste terörle mücadelenin en çetin zamanlarinda da teröre firsat vermemistir. Terörle mücadelede en ön safta kosmus insanlarin memleketidir. Elazig, AK Parti hükümetleri boyunca hem hizmetimizin hem burada vatandasimizin destegini görmemiz bakimindan çok önemsedigimiz, yurdumuzun her kösesinde oldugu gibi, gönlümüzde özel, müstesna yeri olan bir ilimizdir. Biz kendimizi Elazig’in fahri hemserileri sayariz. Önümüzdeki süreçte de insallah Bakanlik olarak çalismalarimizi Elazigli hemserilerimize arttirarak devam ettirecegiz. Önümüzdeki süreçte çok hizlica Elazig’imizin uygun ihtiyaç noktalarina Bakanlik olarak 3 adet Aile Destek Merkezi kuracagiz. Bunu da sizin vasitanizla buradan duyurmus olalim. Yine diger hizmetlerimizi de insallah en güzel biçimde Elazigli hemserilerimizin istifadesine sunmaya devam edecegiz" diye konustu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’a Elazig Valisi Ömer Toraman, AK Parti milletvekilleri Metin Bulut ve Zülfü Tolga Agar, AK Parti Il Baskani Serafettin Yildirim, Belediye Baskani Sahin Serifogullari, Il Jandarma Komutani jandarma Kidemli Albay Murat Evren, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ali Sait Çeçen ve STK temsilcileri eslik etti.

(Ahmet Mücahid Kantarcioglu - Ridvan Yesilirmak - IHA)
Kaynak: İHA