Bakan Kirisci, Kars'ta Tarim Sektörü Temsilcileriyle Bulustu

Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, tarim sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Kirisci, Kars'ta Tarim Sektörü Temsilcileriyle Bulustu
Kars’a gelen Bakan Kirisci, Türkiye genelinde hayvan basina 370 TL buzagi destegini 500 TL’ye yükselttiklerinin müjdesini verdi. Kirisci, 22 ilde buzagi basina ilave 100 TL olan destegi, yüzde 100 artirarak 200 TL’ye yükselttiklerini ve 22 ilde yetistiricilerin buzagi basina toplamda 900 TL destek alacaklarini söyledi.



Devlet Su Isleri (DSI) Toplanti Salonu’nda düzenlenen törene katilan Bakan Kirisci, “2022 yili destekleme kararnamesi kapsaminda Türkiye genelinde hayvan basina 370 TL buzagi destegini 500 TL’ye yükseltiyoruz. Ayrica Türkiye genelinde suni tohumlamadan dogan buzagilara bu da bir tesvik unsurudur. Dogan buzagilara ilave 200 TL de ödeme yagacagiz. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kirisci, sözlerinin devaminda “Bakanligimizin yetistirici olarak belirledigi Kars da bunun içerisindedir. 22 ilde buzagi basina ilave 100 TL olan destegi yüzde 100 artirarak 200 TL’ye yükseltiyoruz. 22 ilde yetistiricilerimiz buzagi basina toplamda 900 TL destek alacaklardir. Suni tohumlamada dogmus buzagilar olmak kaydiyla, bu da hayirli ugurlu olsun. Gelelim Türkiye genelinde küçükbas sürü büyütme destegine bu da 125 TL’ydi. Bunu da 200 TL’ye çikariyoruz. Türkiye genelinde sürü yöneticisi destegini isletme basina 6 bin TL’den 12 bin TL’ye çikariyoruz. Hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Bakan Kirisci’nin konusmasinin ardindan toplanti basina kapali olarak devam etti. Toplantiya Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kiliç, Il Baskani Adem Çalkin ve tarim sektörü temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA