Büyükelçilerden Kayseri'ye Övgü

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasi kutlamalarina katilan Disisleri Bakan Yardimcisi Faruk Kaymakci, Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nicolaus Meyer Landrut, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ve Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor, Kayseri’ye ve Büyüksehir Belediyesi’nin çalismalarindan övgüyle bahsetti.

Büyükelçilerden Kayseri'ye Övgü
Avrupa Birligi Parlamentosu tarafindan 2002 yilindan itibaren yürütülmekte olan ve dünya genelinde her yil 16- 22 Eylül tarihleri arasinda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftasi, Kayseri’de Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde çesitli etkinlerle kutlandi. Büyüksehir Belediyesi önünde baslayan etkinlige Baskan Büyükkiliç’in yani sira, Disisleri Bakan Yardimcisi Faruk Kaymakci ile Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nicolaus Meyer Landrut, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor, Türkiye-Avrupa Birligi (AB) Karma Parlamento Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Emrah Karayel, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun, Il Milli Egitim Müdürü Ayhan Teltik, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, Il Saglik Müdürü Mehmet Ersan, Yukatel Kayserispor Baskani Berna Gözbasi ve Kayserililer katildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; 16-22 Eylül arasi Avrupa Hareketlilik Haftasi nedeniyle Türkiye’de farkli sehirlerde Belediyeler Birligi ile isbirligi halinde etkinlikler yapildigini belirterek, “Avrupa Haraketlilik Haftasi’na katilan sehirlerden bir önemlisi de Kayseri’miz. Dolayisiyla yillardir bu konuda gerekli çalismalari yapiyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi çalismalarla farkli zamanlarda ödüller aldigini hatirlatarak, “Degisik zamanlarda da ödüller aldigimiz söz konusu oldu. Bu senede sag olsunlar Avrupa’nin degisik ülkelerinden Büyükelçilerin ve Delegasyon Baskanimizin tesrifleriyle, ayni zamanda Disisleri Bakan Yardimcimiz Faruk Bey’in katilimlariyla bu haftayi daha canli daha katilimli yasiyoruz, yasatiyoruz” ifadelerini kullandi. Amaçlarinin hareketliligi saglamak oldugunu dile getiren Büyükkiliç, “Saglikli bir sekilde yasamimizi sürdürmek bizim için önemsedigimiz alanlarda. Bunun için yerel yönetimler olarak bizler de ulasim konusunda gerekli destegi vermek suretiyle bisiklet yönünde tesvik ediyoruz. Tramvay konusunda çevreci anlayis ile yine toplu tasimayi önemsiyoruz. Tabi ki çevreci anlayis denilince yesili de önemseyen bir anlayis içerisinde sehrimizi dünya standartlarini üzerine çikartmaya çalisiyoruz. Bugün de burada bir farkindalik olusturmak amaciyla çok degerli Delegasyon Baskani ve Meyer, kendileri tramvayla bize eslik ettiler. Bakan yardimcimiz ve elçilerimiz bisikletlerle alanimiza katildilar. Hatirlanacagi üzere geçen sene de Sivas Caddesi’nde farkindalik olusturmak suretiyle yürüyüsü tesvik edici çalismalar yapmistik. Bu sene de degisik farkindaliklar uygulamalariyla çalismalarimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç, açiklamasinda gençlere de tavsiyelerde bulunarak, sunlari söyledi;

“Biz gençlerimizi seviyoruz. Aliskanliklarini gözden geçirsinler diyoruz. Beslenme kültürünü gözden geçirsinler diyoruz. Dolayisiyla organik ve saglikli beslenme yönünde özen göstersinler diye de buradan gerekli önerilerde bulunuyoruz. En azindan yürüyüs konusunda mümkün oldugu kadar gayret gösterelim. Yakin mesafeleri mutlaka yürüyüs yollarindan yararlanarak saglayalim. Sonuçta saglik yönünde kazanan, çevrecilik yönünde kazanan, trafik kaosuna sebep olmama yönünde kazanan olacak, kazan kazan politikasiyla çok kazanimlar elde edecegimizi hepimiz fark edecegiz.”

Avrupa Hareketlilik Haftasi kutlamalarina katilmak üzere sehre gelen Bakan Yardimcisi ve Büyükelçilerden Kayseri’ye ve Dr. Memduh Büyükkiliç baskanligindaki Büyüksehir Belediyesi’nin çalismalarina övgüler yagdirarak, Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ettiler. Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nicolaus Meyer Landrut açiklamasinda Kayseri’de olmaktan duydugu mutlulugu dile getirerek, “Avrupa mobilite hareketlilik haftasi sebebiyle Sayin Baskanla Kayseri’de olmaktan çok mutluyum. Ben sehrin aslinda farkli ulasim sekillerini tanitma açisindan yaptigi etkinliklerden çok etkilendim. Biraz önce biz toplu tasimayi kullandik. Tramvaya bindim, çok modern bir tramvay. Ayni zamanda yürüme, bisiklete binmede tesvik ediliyor. Dolayisiyla hem karbondioksit emisyonlarini azaltmak hem de saglik açisindan gerçekten önemli seyler. Burada bulunmaktan dolayi çok mutluyum” diye konustu.

Avrupa Haraketlilik Haftasi’nin Avrupa’nin farkli ülkelerinde ve sehirlerinde kutlandigina deginen Disisleri Bakan Yardimcisi Faruk Kaymakci ise sunlari kaydetti;

“Bugün biz de Kayseri’de olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biliyorsunuz Avrupa Haraketlilik Haftasi. Avrupa’nin farkli ülkelerinde ve sehirlerinde kutlaniyor. Dün ve önceki gün Ankara’da bazi etkinliklerimiz vardi. Bugün Kayseri’ye geldik. Kentsel ulasimda hareketlilige dikkat çekmek istiyoruz. Avrupa Hareketlilik Haftasi kutlu olsun. Bugüne kadar yaptigimiz etkinliklere baktigimiz zaman Avrupa’nin en hareketli sehirlerinin Türk sehirleri oldugunu görüyoruz. Avrupa’nin en hareketli ülkesinin de yine Türkiye oldugunu görüyoruz. Konuk severliginden dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve tüm Kayserililere tesekkür etmek istiyorum. Kayseri bisiklet dostu sehir. Türkiye’de bisiklet kullanim orani ve trafikte bisiklet kullanim oraninin en yüksek oldugu sehirlerden biri. Onun için Kayserimizi kutluyoruz.”

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek de etkinligi desteklemek için Kayseri’de oldugunu ifade ederek “Buradaki etkinligi desteklemek için buradayim. Erciyes’te yaptiklari çalismalari yakindan takip ediyorum. Ben de kaykayimla buradaki etkinlige katildim ve Erciyes’i görmeye herkesi davet ediyorum” dedi.

Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor da Kayseri de olmaktan mutluluk duydugunu söyleyerek, Baskan Büyükkiliç’i tebrik etti ve Kayserililerin Avrupa Haraketlilik Haftasi’ni kutladi.
Kaynak: İHA