Bakan Yardimcisi Gizligider, 3 Bin 500 Rakimli Sat Göllerinde Çay Içti

Tarim ve Oman Bakan Yardimcisi Ebubekir Gizligider, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Ikiyaka Daglari’ndaki Sat Göllerbasi Askeri Üs Bölgesinin ziyaret edip Sat göllerinde çay içip Semdinli üzümünü yedi.

Bakan Yardimcisi Gizligider, 3 Bin 500 Rakimli Sat Göllerinde Çay Içti
Tarim ve Oman Bakan Yardimcisi Ebubekir Gizligider bir takim ziyaretlerde bulunmak için Yüksekova ilçesine geldi. Bakan Yardimcisi Gizligider, Tarim ve Orman Bakanliginin destegiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), Habitat Dernegi ve Coca-Cola Türkiye ortakliginda, kadinlarin ekonomik hayata katilimini desteklemek amaciyla yürütülen ’Kiz Kardesim Projesi’nin açilisi sonrasi Yüksekova’nin 3 bin 500 rakimda bulunan Askeri Üs Bölgesinin ziyaret etti. Ardindan Milli Park ilan dilen Sat göllerine geçen Bakan Yardimcisi Gizligider, bir süre inceleme yaptiktan sonra semaver çayini içip Semdinli üzümünü yedi. Buradan ayrilan Gizligider, Yüksekova merkezine gelerek, ’Kiz Kardesim Projesi’nin açilisina katildi.

Açilisa, Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Hakkari Vali Yardimcisi ve Belediye Baskan Yardimcisi Vekili Mustafa Berat Kasimoglu, AK Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç, Il Tarim ve Orman Müdürü Cemal Özkan, Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz Büyüksu, Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Abdurrahman Pinar, kurum müdürlüleri ve çok sayida davetli katildi.

Ilk olarak Avasin Parkinda onuruna verilen yemege katilan Bakan Yardimcisi Gizligider, daha sonra Selahattin Eyyübi Kültür Merkezine gelerek, ’Kiz Kardesim Projesi’nin açilisi yapti.

"Herkesi Yüksekova’ya davet ediyoruz’’

Burada bir konusma yapan Bakan Yardimcisi Gizligider, ’’Hakkari, Yüksekova çok güzel. Sat gölleri apayri güzel. Cennetten bir köse adeta. Türkiye’nin her dogasi cografyasi ayri bir güzel. Allah buralara da bu güzellikleri vermis. Insallah biz Hakkari’yi bu güzelliklerle yeni dönemdeki yeni atilimlariyla organize sanayileriyle, ihracatiyla ve huzuruyla Tarim ve Orman Bakanligimiz olarak, bizim faaliyet anlarimizdaki yeni faaliyetleriyle tüm Türkiye’ye duyurmaya devam edecegiz. Herkesi Yüksekova’ya ve Sat göllerine bekliyoruz. Bu güzellikler paylastikça büyüyecektir" dedi.



"Insallah bu harika dogayi, güzelligi tüm Türkiye’yle paylasacagiz’’

Bakan Yardimcisi Gizligider, "Bakanligimiz ile birlikte yürüttügümüz bir proje var. Projemiz ismi ‘Kiz Kardesim’. Özellikle kadin çiftçilerimizin egitimi ve buradaki finansina iliskin bugün Hakkâri’mizi de dahil ettik. Daha önemlisi su; Türkiye’nin kardesligi ve bütünlügü anlaminda Hakkari’de seslenmek bizim için son derece anlamli. Tarim ve Orman Bakanligi olarak Hakkari’den tüm Türkiye’ye sunu söylüyoruz, sen üret yeter. Devlet, bakanlik, hükümetimiz ve Cumhurbaskanimiz bu milletin bu çiftçinin arkasindadir. Bunda özellikle yerel idarecilerimize, valimize, il baskanimiza milletvekilimiz, kaymakamlarimiz ve belediye baskanlarimiza çok tesekkür ederim. Burasi daha önce sayin Cumhurbaskanimiz tarafindan milli park ilan edildi. Buraya ne katki saglayabiliriz, neler yapabiliriz. Bunlari da istisare edecegiz. Insallah bu harika dogayi, güzelligi tüm Türkiye’yle paylasacagiz’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA