Fiona Kasirgasi Porto Riko'nun 3'Te 2'Sini Karanliga Gömdü

Atlas Okyanusu’nda olusan Fiona Kasirgasi’nin vurdugu Porto Riko’nun 3’te 2’sinde elektrik kesintileri meydana gelirken, birçok sehirde su kesintileri yasandi.

Fiona Kasirgasi Porto Riko'nun 3'Te 2'Sini Karanliga Gömdü
Karayipler’de ABD’ye bagli bir ada ülkesi olan Porto Riko’da dün kategori 1 seviyesinde karaya çikan Fiona Kasirgasi, sel ve toprak kaymalarina neden oldu. Kasirga nedeniyle ülkenin büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yasanirken, birçok sehirde de su sebekeleri devre disi kaldi. Ülkenin 3’te 2’sinde yasanan elektrik kesintisi sonucu 3 milyon 200 bin kisinin elektrik hizmetinden yoksun kaldigi belirtilerek, birçok sehirde de tasan nehirlerin su aritma tesislerini etkilemesi nedeniyle temiz su hizmetinin saglanamadigi ifade edildi.

Rüzgar hizi saatte 145 kilometreye ulasti

Fiona Kasirgasi, Porto Riko’da yogun yagislar ve saatte 145 kilometre hiza ulasan rüzgar ile etkili olurken, yasanan sel ve toprak kaymalari sonucu bin 300 kisi evlerinden tahliye edildi. Ülke genelinde birçok ana ulasim yolunun sular altinda kaldigi, bazi köprülerin yikildigi ve çok sayida agacin devrildigi bildirildi.



Jeneratör patlamasi sonucu 1 kisi öldü

Baskent San Juan’daki bir kanser hastanesinde elektrik kesintisi ve yasanan jeneratör arizasi nedeniyle hastalar transfer edilirken, ülkenin kuzeyinde yer alan Arecibo sehrinde ise jeneratörün patlamasi sonucu 1 kisi hayatini kaybetti. Elektrik dagitim sirketi Luma tarafindan yapilan açiklamada, kesintiden etkilenen abonelerin yüzde 10’una yeniden hizmet saglandigi belirtilerek, diger abonelere birkaç gün daha elektrik hizmeti saglanamayacagi aktarildi.

Kasirga Dominik Cumhuriyeti’ne ilerliyor

Fiona Kasirgasi’nin Porto Riko’nun ardindan Dominik Cumhuriyeti’ne ilerledigi aktarildi. ABD Ulusal Kasirga Merkezi, Fiona Kasirgasi’nin gücünü daha da artirarak çarsamba günü kategori 3 seviyesine ulasacagini açikladi.

Kaynak: İHA