29. Uluslararasi Altin Koza Film Festivali'nde 'Onur Ödülleri' Sahiplerini Buldu

29. Uluslararasi Altin Koza Film Festivali’nin bu yilki ‘Onur Ödülleri’ tiyatro ve sinema oyunculari Müjdat Gezen ile Hale Soygazi’ye verildi. Gezen’in göz ameliyati nedeniyle törene katilamadigi için ödülü Menderes Samancilar ile Erkan Kolçak Kösten’e takdim edildi.

29. Uluslararasi Altin Koza Film Festivali'nde 'Onur Ödülleri' Sahiplerini Buldu
29. kez düzenlenen Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali’nin ‘Onur Ödülleri’ töreni kentteki bir otelde gerçeklestirildi.

Törene Zihni Göktay, Müfit Can Saçinti, Yetkin Dikinciler ile çok sayida sinema ve tiyatro oyuncusu katildi.

Törende bu yilki ‘Onur Ödülleri’ tiyatro ve sinema oyunculari Müjdat Gezen ve Hale Soygazi’ye verildi.

Ödül töreni sirasinda konusan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, "Müjdat Gezen ve Hale Soygazi’ye sinemaya verdikleri katkilardan dolayi tesekkür ediyorum. Bugün Tarik Akan’in ölüm yildönümü onu da saygiyla aniyoruz. Festivalimize destek veren tüm kurum ve kuruluslara tesekkür ediyorum. Altin Koza bir markadir, Adana sinema ve sanat kentidir" diye konustu.



"UNESCO’ya basvuru yapilacak"

UNESCO’ya ’Sinema Kenti’ için basvuru yapacaklarini vurgulayan Baskan Karalar, "Adana hem sanatsever hem de seçicidir. Adana’da sevilen film tüm Türkiye de is yapar. Insallah Adana’yi sinema kenti yapacagiz. Bir daha ki UNESCO’ya basvurumuz sinema kenti için olacak" dedi.



Müjdat Gezen göz ameliyati nedeniyle katilamadi

Yönetmen, yazar ve oyuncu Müjdat Gezen ise göz ameliyati olmasi nedeniyle törene katilamadi. Müjdat Gezen’in ödülünü müzisyen Cahit Berkay, oyuncular Menderes Samancilar ve Erkan Kolçak Köstendil’e verdi. Bu sirada Müjdat Gezen’in gönderdigi video mesaj sinevizyon ekranindan izletildi. Gezen, katilamadigi için herkesten özür dileyip geçirdigi ameliyatin çok önemli oldugunu söyledi.



80. yas dönümü Adana’da kutlanacak

Menderes Samancilar ise Müjdat Gezen’in gelecek sene 80. yas gününü Adana’da kutlayacagini söyledi.



Hale Soygazi’ye ise ödülü oyuncu Halil Ergün ve Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar takdim etti. Soygazi, kendisinin ödüle layik görüldügü için tesekkür etti. Daha sonra müzisyen Fahir Atakoglu, piyano resitali sundu.
Kaynak: İHA