Yarasa Helikopterler Gece Yanginlarinin Söndürülmesinde Büyük Rol Oynadi

Orman yanginlarinin söndürülmesinde büyük rol oynayan söndürme helikopterleri bu yil aralarina katilan yarasa helikopterleri ile gece de görev yapma kabiliyeti kazandi. Bu sezon yarasa helikopterler sayesinde yanginlara gecede havadan müdahale edilebildi.

Yarasa Helikopterler Gece Yanginlarinin Söndürülmesinde Büyük Rol Oynadi
2022 Yili orman yanginlari söndürme çalismalarinda kullanilmak üzere Orman Genel Müdürlügünce Balikesir Orman Bölge Müdürlügü bünyesine 5 helikopter ve 2 uçak görevlendirildi. Bu helikopterlerden 2 tanesi gece uçus yapabilen Yarasa olarak adlandirilan helikopter olarak hizmet verdi. Rus yapimi Mi-8 ve Mi-17 tipi iki yarasa helikopter yangin sezonu boyunca Balikesir bölgesinde ve ihtiyaç duyulan bütün yurt çapinda gece ve gündüz yanginlara müdahale etti.

Özel pilot kaski ve ekipmanlar ile donatilan yarasa helikopterler tek seferde bambi denilen aparat ile 3 ton su tasima kapasitesine sahip oluyor. 5 personelin görev aldigi yarasa helikopterlerde pervane palelerinin uçlarindaki isik ve gövde altlarindaki projektörler sayesinde gece güvenli bir sekilde yangin operasyonlarina katilabiliyor. Balikesir il merkezinde konuslanan helikopterler gün batimi sonrasinda yangina müdahale etmeye devam ederek ekiplerin gece yangin ile mücadelesinde ellerini kuvvetlendiriyor.
Kaynak: İHA