Vali Jeotermal Kaynak Su Ile Üretim Yapan Domates Serasinda Hasat Yapti

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, Sandikli’da jeotermal kaynak su ile üretim yapan domates serasinda hasat yapti.

Vali Jeotermal Kaynak Su Ile Üretim Yapan Domates Serasinda Hasat Yapti
Ilçede ilk olarak Sandikli Kaymakamligini ziyaret eden Vali Yigitbasi, Kaymakam Mehmet Sülün’den ilçenin mevcut durumu ile sunuma katildi.

Egitim, kültür ve saglik alanlari ile ilgili konularda görüs alisverisi yapan Yigitbasi daha sonra ardindan Kadin Kültür Evi basta olmak üzere bir çok kuruma daha ziyaret gerçeklestirip çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Jeotermal tarim alaninda Türkiye’nin en gelismis ilçesi konumunda bulunan Sandikli ilçesinde seracilari ziyaret etti. Önce Sandikli Belediyesi’nin isletmesini yaptigi akvaryum, peyzaj ve sebze üretiminin yapildigi Sanjet’e geçti. Ardindan jeotermal enerji ile üretim yapan firmalari ziyaret eden Vali Yigitbasi jeotermal enerji ile yetistirilen serada domates hasadi yapti. Isin inceliklerine ve zorluklarina dikkat çeken Vali Yigitbasi daha sonra çok sayida Avrupa ülkelerine ihracat yapan firmanin çalisan kadin isçileri ile bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA