Vali Elban Açiklamasi 'Kitap Okuyun, Spor Yapin'

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, ögretmen ve ögrenciler için iyi ve kaliteli egitim ortami olusturup onlarin huzur içerisinde ders yapmalari ve ders disinda da baska bir sey düsünmemeleri için azami gayret içerisinde olduklarini ifade etti.

Vali Elban Açiklamasi 'Kitap Okuyun, Spor Yapin'
Vali Elban, Sariçam ilçesi Erdogan Sahinoglu Ilkokulunda düzenlenen Ilkögretim Haftasi kutlama programina katildi.

Vali Elban törende yaptigi konusmada, 2022-2023 egitim-ögretim yilinin ögrencilere, ailelerine ve tüm egitim camiasina hayirli olmasi temennisinde bulundu. Vali Elban, "Dünya artik teknolojideki gelismelerle birlikte o kadar küçüldü, rekabet o kadar artti ve iletisim öyle güçlendi ki artik dünyada hiç kimse yalniz degil ve hiç kimse tek basinaymis gibi de hareket etme özgürlügüne sahip degil. Dolayisiyla biz de bu dünyanin bir vatandasi olarak dünya devletleri içerisinde kendimizi ispatlamak, gelecekte daha iyi yer bulmak, insanimizin huzuru, mutlulugu ve onlarin daha iyi sartlar içerisinde yasamalarini temin etmek için sürekli çalismak ve üretmek zorundayiz. Ancak çalismanin, üretmenin bir sey yapmanin tek sarti insan. Insanin da esas yetistigi, gelecege hazirlandigi, geleceginin sekillendigi yerler ise okullarimiz” ifadelerini kullandi.

Ögretmenlerin büyük bir fedakarlik içerisinde çalistigina vurgu yapan Vali Elban, “Bu çaba ve gayret içerisinde ögretmenlerimiz hiçbir maddi sarti, çalisma sartlarini, iklim kosullarini düsünmeden yavrularimizi kendi yavrulari gibi bazen kendi yavrularindan da önde tutarak onlari gelecege hazirlama konusunda her türlü özveride bulunuyorlar. Ben kendilerine bu fedakar tavir ve davranislari için sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Konusmasinda ögrencilere de nasihatlerde bulunan Vali Elban, söyle devam etti:

"Artik bilgiye ulasmak çok kolay ancak bilgiye hizli ulasmanin en önemli sarti dogru, güvenilir ve düzgün bilgiye ulasmaktir. Bunun için de bu konuda en kolay ulasabileceginiz, sizlere yardimci olacak en güvenilir kisiler ögretmenlerinizdir. Dolayisiyla dogru bilgilenmeyi okul disinda edinmek istiyorsaniz mutlaka ögretmenlerinizden yardim almak durumundasiniz. Bu çagda teknolojiden uzak kalmak mümkün degil ama belli sürelerde teknolojik aletlerden uzak kalip ailenize, arkadaslariniza, yakin çevrenizdeki insanlara zaman ayirin; insanlari çevreyi tanimaya vakit ayirin. Çünkü dünya sadece dijital dünyadan ibaret degil. Sizler bu yaslardan baslayarak mutlaka kitap okuma aliskanligi edinin, spor yapmaya vakit ayirin, derslerinize düzenli çalismaya gayret gösterin; evinizde anne babanizla olan iliskilerinizde saygili, hürmetli; mahallenizdeki, sokaginizdaki insanlarla olan iliskilerde de belli bir saygi düzeyinde, belli bir nezaket içerisinde olmaya özen gösterin. Mutlu bir toplumda yasamak istiyorsak her seyden önce herkesin hakkina, hukukuna, özgürlügüne riayet etmemiz ve karsimizdaki herkese mutlak surette saygi göstermemiz gerekmektedir. Dolayisiyla bir toplum içinde yasiyorsak bu tür temel davranislari mutlaka edinmek ve göstermek durumundayiz. Bu ayni zamanda iyi bir vatandas, iyi bir insan, iyi bir evlat, iyi bir ögrenci olmanin da temel sartidir."

Ögretmen ve ögrenciler için iyi ve kaliteli egitim ortami olusturup onlarin huzur içerisinde ders yapmalari ve ders disinda da baska bir sey düsünmemeleri için azami gayret içerisinde olduklarini söyleyen Vali Elban, “Yollar yapiliyor, hastaneler yapiliyor, teknolojik icatlar yapiliyor ama bunlari kullanacak, bunlari gelistirecek, dünyada gelisen ülkelere rekabet edecek ve muasir medeniyetler seviyesini yakalayip onlari geçecek insanlara ihtiyacimiz var, sizlerden tek istegimiz bu insanlarin yetismesi” dedi.

"Sizlerden önce de birçok ögretmenimiz bu yolda birçok çaba gösterdi, sizleri ve bizleri yetistirdi" diyen Vali Elban, sunlari kaydetti:

“Ben görevi basinda kutsal ögretmenlik görevini yaparken sehit olan ögretmenlerimiz basta olmak üzere, bu ülkenin insaninin yetismesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar kalmasi, bu ülkenin imar olmasi, güçlenmesi için fedakarlikta bulunan ve ahirete irtihal eden tüm ögretmenlerimizi rahmetle ve minnetle aniyorum. Siz görevi basinda bulunan tüm ögretmenlerimize de hayirli, basarili bir egitim-ögretim yili diliyorum, yavrularimiza da Allah zihin açikligi versin.”

Törenin ardindan Vali Elban beraberindekilerle siniflari gezerek ögrencilerle yakindan ilgilendi.
Kaynak: İHA