Usak Üniversitesi 13 Basamak Birden Yükselerek 96. Oldu

Usak Üniversitesi, University Ranking by Academic Performance (URAP) 2022-2023 Türkiye genel siralamalarinda 13 basamak birden yükselerek 96. olmayi basardi.

Usak Üniversitesi 13 Basamak Birden Yükselerek 96. Oldu


Web of Science/InCites gibi uluslararasi kaynaklar ile YÖK’ün yayinladigi veriler kullanilarak, makale sayisi, atif sayisi, bilimsel doküman sayisi, uluslararasi is birligi gibi ölçütler üzerinden olusturulan URAP siralamalarinda geçtigimiz yil 179 üniversite arasinda 109. olan Usak Üniversitesi, bu yil da yakaladigi sürdürülebilir basari grafigiyle 183 üniversite arasinda kendisine 96. sirada yer buldu.

“Usak Üniversitesi hedefleri dogrultusunda emin adimlarla ilerliyor.”

Akademik personel ve üniversite yönetimi is birligi ile sürdürülebilir bir basari grafigi yakalayan Usak Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasinda ilk 100’e girme hedefine ulasirken, 2018 yilindan itibaren 26 sira birden yükselmeyi basararak hedeflerine adim adim ilerlemeye devam ediyor. Devlet üniversiteleri siralamalarinda 2021-2022 döneminde 89. sirada yer alan Usak Üniversitesi, bu sene ise 121 Devlet üniversitesi arasinda 79. siraya yükselmeyi basardi.

Yönetim olarak göreve geldikleri ilk günden bu yana belirledikleri hedeflere ulasmaktan mutluluk duydugunu belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, “Yönetimde bulundugumuz süre içerisinde Usak Üniversitesini hep bir adim öteye nasil ulastiracagimizi planliyor ve uyguluyoruz. Kalite ve akreditasyon çalismalarinin, proje alt yapisi olusturma ve gelistirme süreçlerinin, bölgesel kalkinmayi destekleyen çalismalarimizin, bilimsel faaliyetlerin artirilmasina yönelik gayretlerimizin sonuçlarinin birer yansimasi olan bu siralamalarin üst basamaklarinda yer almak en önemli motivasyon kaynaklarimizdandir. Bu süreçte emegi geçen Usak Üniversitesi ailesini her bir ferdine ayri ayri tesekkür ediyorum. Inananlarin ve çalisanlarin basariya ulastigi günümüz dünyasinda Usak Üniversitesi, sürdürülebilir basariyi yakalayan yüksekögretim kurumlari arasinda yer almaya inanmis ve bunu basarmis bir üniversitedir. 2000 yilindan sonra kurulan üniversiteler siralamasinda 112 üniversite arasindan 38. sirada olmasi ve geçen yila göre bu siralamada da 9 basamak birden yükselmesi, ailemizin genç, dinamik ve sürekli gelisimi saglayan bir yapida oldugunu açikça göstermektedir. Daha önce de söyledigim gibi, bilimsel çiktilari yüksek ve degerli bir yapinin gelecegi aydinliktir. Bizler bu gelecegin insasi için bugünümüzdeki enerjimizi Usak Üniversitesi için harcamaya devam edecegiz ve inandigimiz hedeflerde basarili olmaya da devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA