Sosyal Konut Projesinin Ev Fiyatlarini Düsürmesi Bekleniyor

Adana’da sosyal konutlar için basvurulara yogun ilgi gösteriliyor. Vatandaslar sosyal konut projelerinden memnun kalirken Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) Baskani Mustafa Karslioglu, proje sayesinde ev fiyatlarinin düsecegini söyledi.

Sosyal Konut Projesinin Ev Fiyatlarini Düsürmesi Bekleniyor
TOKI’nin yeni konut ve isyeri projesinin tüm ayrintilari belli oldu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarini geçen gün duyurdu. 81 ilde tüm ilçeleri kapsayacak projede 5 yillik süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçli arsa, 50 bin is yeri yapilacak. Ucuz konutlar için basvurular e-Devlet üzerinden yapilabiliyor.

Ayrica Halkbank ve Ziraat Bankalari subelerinden de basvurular aliniyor. Basvuru için Adana’da sabahin erken saatlerinde bankaya gelen vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu. 6 bin 356 sosyal konutun yapilacagi Adana’da 500 lira olarak basvuru ücretini bankaya yatiran vatandaslar büyük heyecan yasadi.

Adana ilk 7’ye girdi

Dogu Akdeniz Insaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAIMFED) Baskani Mustafa Karslioglu, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hakkinda gazetecilere açiklamalarda bulundu. Karslioglu, “Tüm dünyada sosyal konut, sosyal yardimlasma ölmüs vaziyetteyken Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açiklamalari yüregimize su serpti. Hem ekonominin canlanmasi, hem de sektörümüz ile birlikte alt sektörlerin harekete geçmesi adina çok iyi oldu. Imamoglu’nda 500, Sariçam’da 800, Tufanbeyli’de 156, Seyhan, Yüregir ve Çukurova bölgesinde 4 bin 100, Kozan’da 500, Yumurtalik’ta ise 300 olmak üzere toplam 6 bin 356 adet konut projesiyle Adana’mizda ilk 7 ile girmis vaziyette” ifadelerini kullandi.

“Ev fiyatlarinin düsmesi bekleniyor”

Öte yandan Baskan Karslioglu, ev fiyatlarinin düsmesini beklediklerini belirterek, “Daha önce hiç tapusu olmamis vatandaslarin tapuyla tanisip baslarini sokacak bir evleri olmasi açisindan çok önemli. Bu bölgedeki yatirimlar bütün sektörleri hareketlendirecek. Dolayisiyla diger müteahhitlerin yaptigi konutlar farkli bir kategoride degerlendirilecek. Bu konut projesiyle ev fiyatlarinin da düsmesi bekleniyor” dedi.

Banka önünde siraya giren 65 yasindaki Dudu Caymaz, “Yillardir kirada oturuyorum. Artik siraya girdim. Kaderde varsa olur, kaderde yoksa bir sey yok. Heyecanla bekliyoruz. Parasi hazir. Imzami atip eve gidip bekleyecegim. Çikarsa çikar, çikmazsa da Allah’a kalmis” diye konustu.

20 yasindaki Seyma Yesil ise gençler için açilan kontenjandan basvuru yapacagini, heyecanli oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA