Sivas'ta Silajlik Misir Hasadi Yapildi

Sivas’ta ’Silajlik Misir Tarla Günü’ etkinligi düzenlendi. Programda Vali Yilmaz Simsek ve AK Parti Grup Baskani ve Sivas Milletvekili Ismet Yilmaz da traktöre binip hasat yapti.

Sivas'ta Silajlik Misir Hasadi Yapildi
Sivas’ta ’Kaba Yem Açiginin Giderilmesi Projesi’ çerçevesinde ’Silajlik Misir Tarla Günü’ etkinligi gerçeklestirildi.

Programa Sivas Valisi Yilmaz Simsek, AK Parti Milletvekili Ismet Yilmaz, Il Genel Meclis Baskani Hakan Akkas, Il Jandarma Komutani Albay Muhammed Sevinç, Il Tarim ve Orman Müdürü Seyit Yildiz, Ziraat Odasi Baskani Haci Çetindag ve köylüler katildi.

Il Tarim ve Orman Müdürlügü organizesinde Salman Say’a ait 135 dekar alanda gerçeklestirilen hasatta, Vali Simsek ve Milletvekili Yilmaz traktöre binerek hasat yapti.

“50 bin ton üretim bekliyoruz”

Vali Simsek, Il Özel Idaresi tarafindan çiftçilere proje çerçevesinde 2 bin paket silajlik misir tohumu dagitildigini ifade ederek, “Ilimiz her seyden önce bir tarim ve hayvancilik memleketi. Hayvancilik anlaminda önemli bir potansiyeli barindiriyor. Ancak hayvancilikta en önemli eksigimiz yem bitkisi ve meralarimiz da gün geçtikçe asiri ve erken otlatma nedeniyle özelligini kaybediyor. Bu nedenle yem bitkileri üretimi önem arz ediyor. Bizler de yem bitkisi üretimini ilimizde destekliyor, tesvik ediyoruz. Bu anlamda da Il Tarim ve Orman Müdürlügümüzün projesine Il Özel Idaremiz destek verdi ve yaklasik 626 çiftçimize silajlik misir tohumu dagitarak insallah 50 bin ton üretim bekliyoruz bu projemizde” dedi.



“Üreticimizi tebrik ediyorum”

Devletin çiftçilere desteginin sürecegini belirten Vali Simsek, “Bugün de Yukariyildiz köyündeyiz. Burada vatandasimizin arazisinde silajlik misir hasadina katildik. Yaklasik 135 dönümlük bir arazide silajlik misir hasadi gerçeklestirdik. Insallah valiligimizin de destekleri ile devletimizin de destekleri ile ilimizde silajlik misir ekimini tesvik edecegiz, daha da artiracagiz ve hayvanciliga da önemli bir katkisi olacak bu tür projelerin. Böylece ilimizdeki kaba yem bitkisi açigini da gidermis olacagiz. Üreticimizi tebrik ediyorum, güzel bir çalisma gerçeklestirmis. Örnek bir çiftçi basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA