Romen Belediye Yöneticileri Baskan Günel'in Çalismalarini Ilgiyle Takip Ediyor

‘Belediyelerin Yerel Kalkinmasi ve Stratejik Planlamasi’ konulu Türkiye Romanya Konferansi için Kusadasi’na gelen heyet, Baskan Ömer Günel’i makaminda ziyaret etti. Romanya Kamu Hizmetleri Isveren Örgütü (PSP) Baskani Florian Dudu, Kusadasi’nin son yillarda büyük bir degisim geçirerek güzel projeler ürettigini görmekten mutluluk duydugunu belirtti.

Romen Belediye Yöneticileri Baskan Günel'in Çalismalarini Ilgiyle Takip Ediyor


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, 17 yil aradan sonra yeniden Kusadasi’nda gerçeklesen Türkiye-Romanya Konferansina katilmak amaciyla kente gelen Romen Belediye Baskanlarindan olusan 12 kisilik heyeti makaminda agirladi. 2006 yilinda Sinaia ile kardes sehir protokolü imzalanmasinin ardindan Kusadasi’na ilk defa gelen heyet, kardes sehir iliskilerini gelistirmek istediklerini belirtti.



Romanya PSP Baskani Florian Dudu, 2006 yilinda Kusadasi’nda ilki gerçeklesen konferansi hatirlatarak “17 yil sonra yeniden Kusadasi’nda bulunuyoruz. Kusadasi’nda çok büyük bir degisim yasandigini gördük. Ülkemizde genç,dinamik ve enerjik bir Belediye Baskani olarak çok güzel isler basardiginiz konusuluyor. Konferansta Kusadasi hakkinda çok güzel bilgiler aldik. Kusadasi ile kardes sehir iliskilerimizi daha çok gelistirmek ve güzel projeler üretmek istiyoruz” dedi.



Baskan Ömer Günel ise kardes sehir iliskilerini gelistirmek için çok güzel projeleri oldugunu ve pandemi öncesinde Sinaia ile iliskilerini yenilemek için görüstüklerini söyledi.

Pandemi nedeniyle ziyaretlerin ve görüsmelerin aksadigini belirten Baskan Ömer Günel “Kusadasi Belediyesi olarak biz de kardes sehirlerimizle ve Romanya belediyeleri ile isbirligi içerisinde güzel projelere imza atmayi istiyoruz. Bu amaçla belediyemiz bünyesinde Dis Iliskiler Müdürlügü kurduk. Elbette ki kardes sehir protokolünü imzalamakla is bitmiyor. Iliskileri gelistirmek için ne yapabiliriz sorusuna cevap bulmak gerekiyor. Pandemi nedeniyle aksayan projelerimizi hizlandirarak hayata geçirme konusunda elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA