Pendik'te Gerçegini Aratmayan Deprem Tatbikati

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) gerçegini aratmayan bir deprem tatbikati düzenledi. AFAD ile birlikte gerçeklesen tatbikatta senaryo geregi arama kurtarma çalismalari yapildi. Tatbikati yakindan takip eden Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, “Deprem oldugunda hazir olmak gerekiyor, bu noktada Pendik Belediyesi olarak PEAK’i kurduk ve AFAD’dan sertifika alan ilk belediye olduk” dedi.

Pendik'te  Gerçegini Aratmayan Deprem Tatbikati


Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi, AFAD ile birlikte Pendik’te deprem tatbikati gerçeklestirdi. Türkiye’de ilk defa AFAD akreditesi alan ilçe belediye ekipleri arasinda olan PEAK, gerçege yakin bir deprem tatbikati düzenleyerek muhtemel afetlere karsi egitim yapti. Orta Mahalle’de kontrollü yikilmis bir binada gerçeklesen tatbikatta 7,5 büyüklügünde bir deprem senaryosu olusturuldu. Ekipler deprem alarmi ile binada yarali arama çalismalarina basladi.

Sonrasinda egitimli köpekler esliginde bina enkazi arandi. Senaryo geregi binada bulunan bir yarali disari tasinarak ilk yardim alanina getirildi.

Ekipler yine ilk müdahaleyi burada yaptiktan sonra yarali, hastaneye kaldirildi. Gerçegini aratmayan senaryoda PEAK ve AFAD personelleri kontrollü bir sekilde olaya müdahale etti. Öte yandan deprem tatbikati havadan görüntülendi.

“AFAD’dan ilk sertifika alan ilçe belediyelerden bir tanesiyiz”

Deprem tatbikatini yakindan takip eden Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, “Ülkemiz deprem ülkesi, Istanbul da deprem sehirlerimizden bir tanesi. Türkiye olarak kalbimiz olarak gördügümüz, degerlendirdigimiz bir sehrimiz. Gönül ister ki deprem olmasin ama oldugu zamanda hazirlikli olmak gerekiyor. Bununla ilgili de tedbirlerimizi almamiz gerekiyor. Bu noktada Pendik Belediyesi olarak bizler de arama kurtarma ekiplerimizi kurduk. AFAD’dan ilk sertifika alan ilçe belediyelerden bir tanesiyiz. Bu noktadan hareketle hem de bizim kentsel dönüsüm yaptigimiz bir alanda bu ekibimizin tatbikatiyla ilgili çalisma bugün gerçeklestiriliyor. Basarili bir çalisma oldu, arkadaslarimiz hem tecrübelerini arttiriyorlar hem de ne kadar hazir olduklarini biz de görmüs oluyoruz. Arkadaslarimizi bu gayretlerinden, çalismalarindan dolayi tebrik ediyorum” diye konustu.



“Depreme ve afetlere hazir olmak istiyoruz”

Deprem tatbikatinda konusan Pendik Kaymakami Hülya Kaya, “Pendik’te en büyük kentsel dönüsüm alanlarindan birisindeyiz. Bugün yikimla beraber aslinda AFAD ve Pendik Belediyesi arama kurtarma ekipleriyle birlikte bir tatbikat yapalim istedik. Kentsel dönüsüm alani deprem tatbikati için bir firsatti. Arkadaslarimiz bu alanda son derece egitimli, zaten en son yasanan afetlerde de Pendik Belediyesi’nden biz ekiplerimizi göndermistik. Bu alanda da ekiplerimiz kendini ispat etmis durumda. Ayni zamanda AFAD’tan da bugün ekiplerimiz var, hep beraber bir tatbikat gerçeklestiriyoruz. Tabii bunu yapmamizdaki amaç her zaman depreme ve olabilecek bir afette hazir bulunmak istiyoruz. Bununla ilgili ben basta belediye baskanimiza, baskan yardimcilarimiza, ekiplerimize tüm gönüllülerimize çok tesekkür etmek istiyorum.” diye konustu.

Kaynak: İHA