Ögrenciler Silivri'deki Depreminin Vurdugu Okullarina Kavusamadi

Milyonlarca ögrenci için 12 Eylül Pazartesi’den itibaren ders zili çalarken, 2019 yilinda Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklügündeki depremin ardindan yikim karari alinan 3 okuldaki insaat çalismalari, aradan 3 yil geçmesine ragmen tamamlanamadi. Zarar gören bazi okullara Istanbul Valiligi tarafindan hiç müdahale edilmezken, Eyüpsultan ve Gaziosmanpasa’daki okullarda herhangi bir çalisma yapilmadigi görüldü. Yeni egitim dönemine yetismeyen Bayrampasa Saraybosna Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin son hali ise havadan görüntülendi.

Ögrenciler Silivri'deki Depreminin Vurdugu Okullarina Kavusamadi
Silivri ilçesi açiklarinda 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklügündeki depremden sonra Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü tarafindan yapilan “Gözleme Dayali Ön Tespit Çalismalari”na göre egitim - ögretime ara verilmis olan okullar ile ilgili yapilan “Ileri Tetkik Çalismalari” sonucunda Istanbul’da 8 okulun yikilip yeniden yapilmasina karar verilmisti. Deprem sonrasi harekete geçen Istanbul Valiligi bazi okullari onarirken bazi okullar ise aradan 3 yil geçmesine ragmen henüz açilmadi. 12 Eylül Pazartesi günü 2022-2023 Egitim ve Ögretim yilinin baslamasiyla birlikte aradan geçen 3 yillik süre zarfinda akillara bu okullardaki son durum geldi.

Bayrampasa’daki okul insaati tamamlanamadi

Deprem sonrasi zarar gören okullarin bazilari Istanbul Valiligi tarafindan islemden geçirilirken bu okullar arasinda bulunan Bayrampasa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapimina baslandigi ancak yeni egitim ve ögretim yilina yetismedigi görüldü.

Yikilan ve yeniden yapilmaya baslanan Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi insaatindaki çalismalar havadan dron ile görüntülendi.

Eyüpsultan ve Gaziosmanpasa’da yikilan okullarin yerine hafriyat sahasi kaldi

Gaziosmanpasa 100. Yil Ilkokulu da Silivri’de meydana gelen depremin ardindan alinan karara göre yikildi. Aradan 3 yil geçmesinin ardindan yikilan okulun yerine yenisi yapilmadi. Yeni egitim ve ögretim yili baslarken, yikilan okul binasinin oldugu alanda ise hafriyat ve çakil yiginlari bulunuyor. Yeniden yapilacak olan bir diger okul olan Eyüpsultan Üç Sehitler Ilkokulu ve Ortaokulu’nda ise yikim çalismalarinin tamamlanmadigi, hafriyat atiklarinin hala alanda oldugu görüldü.

Milyonlarca ögrenci için ders zili çalarken, bu okullarda egitim görmesi gereken ögrencilerin ise baska okullara yönlendirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA