Cumhurbaskani Erdogan Özbekistan'a Gitti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, özel uçak "TC. TRK" ile , Sanghay Isbirligi Teskilati 22’nci Devlet Baskanlari Zirvesi’ne katilmak üzere Özbekistan’a hareket etti.

Cumhurbaskani Erdogan Özbekistan'a Gitti
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev’in daveti üzerine Sanghay Isbirligi Teskilati 22’nci Devlet Baskanlari Zirvesine özel konuk olarak katilmak üzere Özbekistan’a gitti.

16 Eylül tarihinde düzenlenecek zirve oturumuna hitap edecek olan Erdogan’in ikili görüsmeler yapmasi öngörülüyor.

Cumhurbaskani, 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde Semerkant’i ziyaret edecek. Türkiye’nin Sanghay Isbirligi Teskilati nezdinde ‘Diyalog Ortagi’ statüsünü elde ettigi 2012 yilindan bu yana, zirve toplantilarina, Cumhurbaskani düzeyinde katilim ilk kez gerçeklesecek.

Erdogan’in 16 Eylül’de düzenlenecek zirvede bir konusma gerçeklestirmesi ve ikili görüsmeler yapmasi da öngörülüyor.

Cumhurbaskani Erdogan’i Esenboga Havalimani’ndan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Sahin ve diger ilgililer ugurladi.

Erdogan ile esi Emine Erdogan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Ticaret Bakani Mehmet Mus, Milli Istihbarat Teskilati Baskani Hakan Fidan, Savunma Sanayi Baskani Ismail Demir, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Semerkant’a gitti.
Kaynak: İHA