Cizre'de 37 Hafiza Belgeleri Takdim Edildi

SIRNAK – Sirnak’ta Cizre Ilçe Müftülügü tarafindan 2022 yili 2. dönem hafiz mezunlari için düzenlenen törenle 37 hafiz ve hafizeye hafizlik belgeleri verildi.

Cizre'de 37 Hafiza Belgeleri Takdim Edildi
Cizre Ilçe Müftülügüne bagli yatili Kur’an kurslarinda hafizligini bitirmis olup, 2022 yili 2. dönem hafizlik tespit sinavi komisyonundan geçip hafizlik belgesini almayi hak kazanan 37 hafiz ve hafizeye belgeleri düzenlenen törenle takdim edildi. Programda konusan Vali Osman Bilgin, hafizlarin almis oldugu egitim ile insanliga, topluma, dolayisiyla yasadigi çevreye çok büyük faydalar sagladigini belirtti.

Bilgin, “Yüce peygamber, insanlarin en hayirlisi Kur’an ögrenen, insanlara faydasi olanidir diyor. Aslinda degerli hafizeler ve hafiz kardeslerim, yapmis oldugunuz hafizlik faaliyetiyle beraber aslinda insanligin ikbaline, ikmaline ve tamamlanmasi yönünde çok büyük bir gayret gösterip almis oldugunuz egitim ile birlikte insanliga, topluma, dolayisiyla yasadiginiz çevreye çok büyük faydalar sagliyorsunuz. Ticaretin, ailenin, toplumun temeli olan kültürlere baktigimizda Kur’an-i Kerim’den gelmektedir. Yani Islamiyet’in temelinde yatan tüm unsurlar hayatimiza tatbik ettigimizde aslinda aile yapimiz, toplum yapimiz ve yine bireylerin tek basina insan olarak kendilerini yetistirmeleri ile birlikte toplumlarin huzuru, güvenligi ve gelismesi o sekilde ilerler” dedi.

Ilçe Müftüsü Süleyman Baran ise, yeni El-Cezeriler olmaya, Hz Nuh’un torunlari olmaya, Selahaddin-i Eyyubi’nin torunlarini yetistirmeye hazir olduklarini aktardi. Baran, “Böylesine mübarek bir merasimle hafizlarimizin belge takdiminde bizleri bir araya getiren yüce Allah’a sonsuz hamdolsun. 360 Kur’an kursu Cizre’de vardi. Her bir cami bir Kur’an kursuydu. Bu camilerin her birinde 15-20 kisilik ögrenciler vardi. Medrese egitimi ve hafizlik bu sekilde devam ediyordu. Onlarin içerisinden 90’in üzerinde El-Cezeriler çikti. Biz yine buna adayiz. Eski El-Cezeriler olmaya, Hz. Nuh’un torunlari olmaya, Selahaddin’i Eyyubi’nin torunlari olmaya ve 360 medrese ve Kur’an kursunu yeniden yapmaya hazir ve adayiz" ifadelerini kullandi.

Törene Sirnak Valisi Osman Bilgin’in yani sira, Ilçe Kaymakami Nazli Demir, Il Milli Egitim Müdürü Mirza Tetik, Il Müftüsü Ahmet Dilek, Cizre Ilçe Milli Egitim Müdürü Sahan Ike, Cizre Ilçe Müftüsü Süleyman Baran, ögrenciler ve veliler katildi.

Kaynak: İHA