Aksaray'da Trafik Jandarmasindan Okul Servislerine Siki Denetim

Aksaray’da Il Jandarma Komutanligina bagli trafik jandarmasi ekipleri okul servislerine yönelik denetimlerini siklastirdi.

Aksaray'da Trafik Jandarmasindan Okul Servislerine Siki Denetim
Kent genelinde ilçe, belde ve köy okullari ve yollarinda görev alan Il Jandarma Komutanligina bagli trafik jandarmalari okul servislerinde olumsuzluga geçit vermiyor. 2022-2023 egitim ve ögretim döneminde ögrencilerin huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarini saglamak amaciyla okul servis araçlarina yönelik denetim ve uygulamalar yapan trafik jandarmalari, ayni zamanda servis sürücülerine de trafik güvenligi egitimi veriyor. Okul servis araci soförlerine Karayollari Trafik Kanunu ve Yönetmeligi ile Okul Servis Araçlari Yönetmeligi hükümlerine uygun hareket edilmesi, “Okul Tasiti” yazisinin ve kirmizi isik veren “Dur” lambasinin araç üzerinde bulunmasi ve çalisir vaziyette olmasi, emniyet kemerinin bulunmasi ve kullanilmasi konularinda egitimler verilerek ögrencilerin yol güvenligi saglaniyor.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan yazili açiklamada, “Gelecegimizin teminati olan ögrencilerimizin egitim-ögretim döneminde yaninda olmak, okul servis araçlarinda huzurlu ve güvenli yolculuk yapabilmelerini saglamak amaciyla trafik güvenligi egitimi ve trafik denetimi faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA