Ahiligin Merkezine Ilçe Belediyeleri Yöresel Ürünleri Ile Çikarma Yapti
Kirsehir merkezli 35.’si kutlanan Ahilik Haftasi etkinliklerinde ilçe belediyeleri yöresel ürünler sergisi ile il merkezinde görücüye çikti.

Iç Anadolu Kadin Kooperatifleri Sergileri açilisinin da yapildigi Cacabey Meydaninda olusan görsellik ile katilimcilar, yeni yapilan ürün hasatlarini görme imkani da yakaladi. Açilis programinda konusan AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, her ilçenin kendine has ürünlerinin sergilendigini ve her ilçenin kendine özgü özelliklerinin oldugunu söyledi.
Kirsehir Valisi Hüdayar Mete Buhara ise konusmasinda, "Tarihi, kültürü ve mutfagiyla Kirsehir güzel bir sehir. Bu ilde yasayanlar olarak sansliyiz. Sehri bir adim daha ileriye atmanin gayreti içerisindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu yolculugu da devam ettirecegiz" dedi.
Ilçe stant alanlarinda halka açiklamalarda bulunan ve ilçe hakkinda bilgiler veren Kaman ilçe belediye baskani Necati Çolak, ceviz hasadiyla birlikte ceviz festivalini birlestireceklerini aktararak davette bulundu. Çiçekdagi ilçe belediye baskani Hasan Hakanoglu ise "Bu dönem hasat ilçelerimizde çok iyiydi. Ahilik bereketi ile birlikte geldi. Rabbim ülkemize bolluk ve bereket nasip etsin" diye konustu.
Öte yandan, Kirsehir dahil farkli illeri de gezerek ölmeye yüz tutmus meslekleri tanitan Kahramanmaras Olgunlasma Enstitüsünde görevli ayakkabi usta ögreticisi Ökkes Akça ise kar marji gütmeden tanitim amaçli gezdiklerini ve insanlarin ilgisinden ötürü memnun olduklarini belirtti.
