80 Ülke Vatandasindan Alip Üzerine Güzel Dileklerini Yazdirdigi Hatir Paralar Dükkani Süslüyor

Antalya’da aktarlik yapan Ali Ihsan Darici, dükkanindan alisveris yapan turistlerin kendisine hediye ettigi üzerine notlar yazan hatira paralari sergiliyor. 23 yilda yaklasik 80 ülkeye ait notlarin yazildigi paralarin arasina her geçen gün bir yenisi eklenirken, paralar dükkana gelen turistlerin dikkatini çekiyor.

80 Ülke Vatandasindan Alip Üzerine Güzel Dileklerini Yazdirdigi Hatir Paralar Dükkani Süslüyor
Antalya’nin Alanya ilçesi Konakli Mahallesi’nde aktarlik yapan Ali Ihsan Darici’nin 23 yildir islettigi dükkaninda topladigi hatira paralar görenlerin dikkatini çekiyor. Müsterileri memnun etmek amaciyla ufak hediyeler veren Darica’nin jestine karsilik olarak yabanci turistlerin kendi paralarina kendi dillerinde yazdiklari notlardan olusan hatira paralar koleksiyon haline geldi. Alisveris için dükkana giren turistlerin dikkatini çeken bu köseye her geçen gün bir yeni hatira para ekleniyor.

“Ayni ülkeden gelen baska turistler de mutlu oluyor”

Yaklasik 80 ülkeye ait 900 hatira paranin biriktigini ifade eden Darica, “Müsterilerimiz alisveris yapip, bizden çok memnun kaliyorlar. Sonuçta ülkemizi temsil ediyoruz. Gelen müsterilerime alisveristen sonra mutlu olmalari ve bizi unutmamalari için küçük hediyeler veriyorum. Hediye alan müsterilerimiz ’Biz size ne hediye edebiliriz?’ diyorlar. Kendi paralarina kendi dillerinde küçük notlar alarak, duygu düsüncelerini aktariyorlar. Diger yil ayni müsteriler geliyor. Kendi parasini görünce mutlu oluyor. Ayni ülkenin vatandasi farkli müsteriler geldigi zaman kendi paralarini ve dillerinde yazan notlari görünce mutlu oluyorlar. Burada alisveris yapabilecekleri güveni görüyorlar. Yaklasik 900 adet 70-80 ülkenin parasi var. Tahmini 23 yildir bu sekilde birikiyor. Dükkan ufak oldugu için çok eski tarihlerde asilan paralari kaldirdik. Stokta var” dedi.



“Selamlari not aliyorlar, iletiyorlar, çok güzel”

Rusya’nin baskenti Moskova’dan ilçeye arkadaslariyla tatile geldigini dile getiren Marina, “Moskova’dan Alanya’ya bu harika sehre geldik. Türkiye gezmek için güzel bir ülke. Burada sehri dolastik. Magazada çok ilginç tatlilar gördük. Çok begendim. Çok iyi satici. Rusya’nin farkli sehirlerinden ve diger ülkelerden gelen farkli turistleri temsil eden banknotlarla selamlarini göndermeleri çok güzel. Selamlarini not aliyorlar, iletiyorlar, çok güzel. Gerçekten hosunuza gidiyor, çok begendim. Buradan tatli almak istedik. Saticilardan çok memnun kaldik. Çok içten ve sicak davrandilar. Çok iyi bir magaza, kesinlikle buraya tekrar gelecegim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA