Gaziantep'te Bebeklerini Çöpe Birakan Anne Ve Baba Tutuklandi

Gaziantep’te çöpte ölü bulanan bebek olayinin 3 zanlisi 800 saatlik kamera incelemesi sonrasinda teknik takiple kiskivrak yakalandi. Yakalanan zanlilardan bebegini çöpe biraktigi tespit edilen anne ve baba, sevk edildigi adli makamlarca tutuklandi.

Gaziantep'te Bebeklerini Çöpe Birakan Anne Ve Baba Tutuklandi


Olay, 12 Eylül 2022’de Gaziantep’in Sahinbey ilçesi kirsal Kale Mahallesi’nde meydana gelmisti. Iddiaya göre, çöp atmak isteyen vatandaslar, çöplerin arasinda posete sarilmis bir bebek oldugunu fark etmis ve ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, posete sarilarak çöpe birakilan erkek bebegin öldügünü belirlemisti.

Özel ekip kuruldu, 800 saatlik kamera incelemesi yapildi

Yasanan olay sonrasi Gaziantep Il Jandarma Komutanligi ekiplerince, bebegi çöpe birakan zanlilari yakalamak için genis çapli çalisma baslatildi. Adli makamlarin koordinesinde olayi aydinlatmak için özel ekip kuruldu. Kurulan özel ekibin yaptigi 800 saatlik kamera incelemesi ve Kale Mahallesi’nde ikamet eden vatandaslarla yapilan yüz yüze görüsmeler sonucunda olayla ilgili 3 süpheli tespit edildi.

Bebegi çöpe birakanlar anne ve baba tutuklandi

Jandarma ekipleri, olayla ilgili oldugu belirlenen 3 zanliyi yakalamak için operasyon baslatti. Süpheliler, 14.09.2022 günü yapilan operasyonla yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan sahislardan ikisinin bebegin anne-babasi oldugu ve çöpe bebegi onlarin biraktigi belirlendi. Bebegini çöpe birakan anne ve baba, çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Diger süpheli Cumhuriyet Savciligi tarafindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA