Ermenistan'da Pasinyan Karsitlari Sokaga Indi

Ermenistan’da halk, Azerbaycan ordusuna karsi askeri kayiplar verilmesini protesto etmek ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan’in istifasini istemek için sokaga indi.

Ermenistan'da Pasinyan Karsitlari Sokaga Indi
Ermenistan - Azerbaycan sinirinda yasanan gerilim Ermenistan siyasetini etkilemeye devam ediyor. Azerbaycan ordusu karsisinda Ermeni ordusu çok fazla kayip verirken, Ermenistanli protestocular savas meydaninda yasanan kayiplar üzerine Basbakan Nikol Pasinyan’i istifaya davet etti.

Daglik Karabag’daki maglubiyetin sorumlusu olarak Basbakan Nikol Pasinyan’i sorumlu tutan binlerce kisi günlerdir meydanlarda protesto gösterileri düzenlemisti. Son 3 gündür yasanan olaylarin ardindan yine binlerce kisi baskent Erivan sokaklarina indi. Önce Bagramyan Caddesi’nde toplanan göstericiler "Hain Nikol" sloganlari atarak yürüyüs baslatti. Göstericilere karsi Ermeni polisi güvenlik önlemleri almaya basladi.

Kitlenin yürüyüsünü durdurmamasi üzerine bu kez Ermeni polisi cadde üzerindeki Ermenistan Parlamento Binasi önünde güvenlik önlemleri aldi.

Daha önce birçok kez parlamento binasini basan göstericilerin yine ayni tepkiyi gösterme ihtimali üzerine parlamento binasi ve bakanlik binalarinda genis güvenlik önlemleri alindi. Ermeni zirhli polisleri parlamento binasinin önüne etten duvar örerken, birçok noktaya da polis gruplari yerlestirildi. Protestocular hala parlamento binasinda sloganlar atarken, genis güvenlik önlemleri altinda gergin bekleyis devam ediyor. Dün aksamdan bu yana süren protestolara muhalefet partileri destek verirken, Pasinyan hükümetinden protestolara dair henüz herhangi bir açiklama yapilmadi.
Kaynak: İHA