Avrupa'ya Geldikleri Hayaliyle Indiler, Polise Yakalandilar

Mugla’nin Marmaris ilçesinde Avrupa’ya geldiklerini zannederek hurda kamyonetinden inen 24 kaçak göçmen sokaklara dagildi. Polis ekipleri tarafindan yakalanan göçmenler Yabancilar Subesi’ne götürülürken, 2 kisi "insan kaçakçiligi" suçundan gözaltina alindi.

Avrupa'ya Geldikleri Hayaliyle Indiler, Polise Yakalandilar
Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, saat 19.00 siralarinda üzeri branda ile kapali bir kamyonetin süpheli hareketler sergiledigi ihbari üzerine harekete geçti. Polis, kent güvenlik kameralarindan Cumhuriyet Caddesi Siteler Mahallesi’nde 45 H 2807 plakali kamyonetin arkasindan inen aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu kisilerin hizlica kosarak uzaklastigini tespit etti. Polis ekipleri sokagin giris ve çikislarini tutarak, 3’ü kadin, 5’ü çocuk toplam 24 kisiyi yakaladi. Avrupa hayali kisa süren kaçak göçmenler, saglik kontrolü ve kimlik tespiti yapilmasinin ardindan Yabancilar Subesi’ne teslim edildi. Kaçan kamyonet ise yaklasik 100 metre ileride durduruldu. Kamyonetin Izmir’de hurda malzeme toplama ve tasima islerinde kullanildigi belirlendi. Aracin sahibi ve sürücüsü olan R.K. (23) ile ona yardim eden Filistin uyruklu Omar S.M. Yahya (26) "insan kaçakçiligi" suçundan gözaltina alindi.

Ilginç olaydan geriye kamyonetin branda ile örtülü kasasina 40 derece sicakta balik istifi doldurulmus 24 kisinin Avrupa’ya geldiklerini zannederek sokaklara dagilma aninin görüntüleri kaldi.
Kaynak: İHA