Yuvalari Üzerlerine Çöken Anne Ve 7 Yavru Köpegi Böyle Kurtardi

Kayseri’nin Develi ilçesinde yuvalari üzerlerine çökerek toprak altinda kalan anne ve 7 yavru köpegi yoldan geçen veteriner hekim kurtardi. Veterinerin toprak altindan kurtardigi yavru köpekleri "Gel kuzum gel" diyerek sevmesi, görüntüyü izleyenlerin yüregini isitti.

Yuvalari Üzerlerine Çöken Anne Ve 7 Yavru Köpegi Böyle Kurtardi
Ilçede özel bir çiftlikte çalisan veteriner hekim Soner Büyümez, yoldan geçtigi esnada bir köpegin topraga saplandigini gördü. Köpegin yanina giden Büyümez, topragin altindan yavru köpeklerin sesinin geldigini duyunca harekete geçti. Elleriyle topragi kazarak yavru köpeklere ulasan Büyümez, köpekleri bogulmadan toprak altindan çikardi. Topragin altindan çikardigi köpekleri "Gel kuzum gel" diyerek sevdikten sonra güvenli bölgeye alan Soner Büyümez’in bu hareketi görenlerin yüregini isitti. Büyümez, yarisi topragin altinda kalan anne köpegi de yaklasik 45 dakikalik çalismanin ardindan kurtardi. Veteriner hekim Soner Büyümez’in anne ve yavru köpekleri kurtardigi anlar amatöre kameraya yansidi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Sahin, "Bir can kurtarmak için yogun çaba sarf eden Kayseri Develi’de özel bir çiftlikte veteriner saglik teknisyeni olarak çalisan meslektasimiz Soner Büyümez’e tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA