Vali Simsek Açiklamasi 'Gün Birlik Günüdür'

Mah-i Matem programinda konusan Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek gün birlik günüdür dedi.

Vali Simsek Açiklamasi 'Gün Birlik Günüdür'
Sivas’ta Muharrem ayi dolayisiyla Cem Vakfi Sivas Subesi tarafindan Mah-i Matem oruç açma programi düzenlendi.

Programa Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, Cem Vakfi Sivas Sube Baskani Ünal Karatas, il protokolü ve vatandaslar katildi.

Program Mersiye dinletisiyle basladi.

Saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasinin ardindan konusmalara geçildi.

Programda konusan Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, günün birlik ve ikilikten kurtulma günü oldunu belirterek, “Halk arasinda paylasmanin simgesi haline gelen Asure günü de ayni kazanda farkliliklari zenginlestiren, ayrismayi degil, birlik ve beraberligi perçinleyen önemli bir gündür. Renkleri, dinleri, kökenleri, cinsiyetleri ne olursa olsun, insanlik ailesinin bir bütün oldugu unutulmamalidir. Birligimizin, beraberligimizin ve kardeslik duygularimizin daha da arttigi bugünlerde gözlerimizin daima barisa, dogruluga, kardeslige bakmasi, yüregimizin sevgi, saygi ve hosgörü ile atmasi oldukça mühimdir. Çünkü gün birlik günüdür, gün ikilikten kurtulma, dayanisma ve paylasmayi yayma günüdür. Gün; tipki asurede oldugu gibi bir araya gelen farkli nimetlerin ayni ortak tada katki saglamasi gibi millet olarak farkliliklarimizla birlikte var olma günümüzdür. Bu duygu ve düsüncelerle, oruçlarimizin hayirlara vesile olmasini ve Hak katinda kabulünü temenni ediyorum” dedi.



“Kardesligimizi hedef alanlara karsi uyanik olmaliyiz”

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, farkliliklarin arkasinda siginarak kardesligi hedef alanlara karsi birlik içerisinde olunmasi gerektigini söyleyerek “Bugün bize düsen irk, din, mezhep ve mesrep farkliliklarinin arkasina siginarak kardesligimizi hedef alanlara cografyamizda yeni Kerbelalar yasanmasini arzulayanlara karsi birlik ve beraberlik içerisinde uyanik durmaktir. Hz. Hüseyin efendimiz gibi daima iyilerin yaninda kötülerin ve kötülüklerin karsisinda olalim, hakki ve hakikati ayakta tutalim” ifadelerini kullandi.

“Ramazan ve Muharrem ayi sofralarinda birlikteyiz”

Cem Vakfi Sivas Subesi Baskani Ünal Karakas, Ramazan ve Muharrem ayi sofralarinda birlikte güçlü olduklarini söyleyerek, “Ramazan sofralarinda hep birlikteydik bugün Muharrem ayinda Matem sofralarinda yine hep beraberiz ve ne kadar güçlü ve kadim bir millet oldugumuzu buradan tüm dünyaya haykiriyoruz. Bugün burada bir arada olmak çok kiymetliydi. Buradan verilecek olan mesajlar çok önemliydi. Hepinizin ayaklarina saglik” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Cemevi dedesi tarafindan lokma duasi yapilarak katilimcilara oruç açma lokmasi ikram edildi.
Kaynak: İHA