Mardin'e Gelin Gelen Ukraynali Kolos Müslüman Olup 'Amine' Adini Aldi

Türkiye’ye gelin gelen Ukrayna vatandasi Alina Kolos, Mardin’de düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Sehadet getirerek Müslüman olup Amine ismini aldi.

Mardin'e Gelin Gelen Ukraynali Kolos Müslüman Olup 'Amine' Adini Aldi
Ukrayna’da tanistigi Mahsum Kocak ile geldigi Türkiye’de evlenen Ukrayna vatandasi Alina Kolos, Müslüman olmaya karar vererek Mardin Müftülügüne basvurdu. Il Müftüsü Ali Hayri Çelik, Islam’la ilgili Kolos’a bilgiler verdi. Kolos için daha sonra ihtida töreni düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan törende Kolos, Kelime-i Sehadet getirerek Müslüman oldu. Amine ismini alan Kolos, daha sonra Kur’an-i Kerim tilavetini dinleyerek edilen duaya eslik etti. Müslüman bir arkadasindan etkilendigi için Islamiyet’i seçtigini ve Islam’a isindigini belirten Alina Kolos, en büyük arzusunun sevdigi esiyle mutlu, huzurlu bir hayat sürdürmeleri ve dogacak çocuklarinin da Müslüman olarak büyümeleri oldugunu söyledi.



Tören, Il Müftüsü Çelik’in Alina Kolos’a ihtida belgesi, Kur’ân-i Kerim, aile ilmihali ve Kur’an’dan Ögütler kitaplarini takdimiyle son buldu.
Kaynak: İHA