Bolu'da 1 Kisinin Öldügü Köyde Zehirlenme Vakalari Yeniden Görülmeye Baslandi

Bolu’da 141 kisinin hastaneye basvurdugu ve 1 kisinin öldügü zehirlenme olaylariyla ilgili alinan tüm önlemlere ragmen zehirlenme vakalari devam ediyor. Vakalarin yeniden görülmesi üzerine saglik ekipleri köyden yeniden numune aldi.

Bolu'da 1 Kisinin Öldügü Köyde Zehirlenme Vakalari Yeniden Görülmeye Baslandi
Bolu’da valilikten yapilan son açiklamaya göre merkeze bagli Yuva köyünde yasayan vatandaslarda Kurban Bayrami’nda baslayan kanli ishal ve mide bulantisi sikayetleri nedeniyle 141 kisi hastaneye basvurdu. Hastalarin büyük çogunlugunun taburcu edildigi olayda 1 kisi hayatini kaybetti. Zehirlenme olaylarinin tespit edilmesiyle birlikte Il Saglik Müdürlügü ekipleri Yuva köyünde vatandaslarin kullandigi sebeke suyu ve evlerde bulunan etlerden numune aldi. Vaka sayilarinin 2 haftadir açiklanmadigi köyde belirtilerin yeniden görülmesi ve yogun bakimda tedavi gören 15 ve 17 yaslarindaki 2 gencin entübe edilmesi tedirginlige yol açti.

Kardesinden sonra ablasinda da belirtiler çikti

Köyün içme suyunu karsilayan sebekede yapilan temizlik ve dezenfekte çalismalarinin ardindan haftanin belirli günlerinde evlere yeniden su verilmeye baslandi. Suyun kullanilmasiyla birlikte kardesi hastanede tedavi gören Cansu A.’da mide bulantisi ve kanli ishal sikayetleri belirdi. Ailesinin hastaneye götürdügü Cansu A., yapilan tetkiklerin ardindan tedavisi için hastaneye yatirildi.

“Sebebinin ne oldugu açiklansin”

Iki yegeni de zehirlenerek hastaneye yatirilan Ismail Arslan, “Ben kendim 5 gün yattim. Kardesimin çocugu 25 gündür Ankara’da yatiyor. Dün o çocugun ablasi rahatsizlandi. 25 gün sonra yeniden bir hasta olmasi bizi endiselendiriyor. Neden oldugunu bilmiyoruz. Biz neden korunacagiz? Yeni vakalarin çikmasi baska bir sorun. Herkeste bir tedirginlik ve belirsizlik var. Ben baska bir çocugu duyunca tedirgin oldum. Dün kardesimin çocugu gitti. Yarin esimin gitmeyeceginin garantisi yok. Suyu kullanmadan giden var. Yogun bakimda olan var. Komsumuzun çocugu entübe olmus. Ben kendi çocugumun iyi olduguna sevinemiyorum” dedi.

Yegeninin sadece dislerini firçaladigini söyledigini ifade eden Arslan, “Yegenim evde dus almis. O birinci katta oturuyor, ben üçüncü katta oturuyorum. Dislerimi firçaladim ama yutmadim diyor. Yaptigi seyler bunlar. Içmek için zaten kullanmiyoruz. Hastaneye gitti, tedbir amaçli yatirdilar. Eger kan degerlerinde yükselme olursa Ankara’ya gönderecekler” diye konustu.

Kaynak: İHA