Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan Açiklamasi 'ÖSYM'de Görev Alanlar Devlete Sadakatli Olmalidir'

Sen Genel Baskani Talip Geylan, “ÖSYM gibi hassas kuruluslarimiz basta olmak üzere tüm kamu kurumlarimizin çok ciddiyetle yönetilmesi gerekir. Kamu yönetiminde sorumluluk alan her kisinin öne çikan tek vasfi, sadece devlete sadakati olmalidir” dedi.

Türk Egitim Sen Genel Baskani Talip Geylan, Kamu Personeli Seçme Sinavi’nin (KPSS) iptali hakkinda yazili bir açiklama yapti. KPSS’nin iptalini desteklediklerini dile getiren Geylan, sürecin hizlandirilarak magduriyetlerin giderilmesi çagrisinda bulundu.

Söz konusu yayinevinin test kitapçiginda sorulan, KPSS’de yer alan 20 soruya kimlerin tam ve eksiksiz cevap verdiginin tespit edilerek inceleme yapilmasi gerektigini aktaran Geylan, “Çünkü bu olayda bir çalma olayi yoktur. Burada soru hazirlayanlar kimlerdir. Çok iyi arastirilmasi gerekir. ÖSYM, herhangi bir yayinevinden hizmet satin almadan soru hazirlayacak kapasiteye sahiptir. Türk akademisi genis ve zengin bir kadroya sahiptir. Herhangi bir yayinevi, özel okul, kurs gibi kurumlarla iliskisi olan hiç kimse, ÖSYM’ye soru hazirlama süreçlerine dahil edilmemelidir” ifadelerini kullandi.

“Kamu yönetiminde sorumluluk alan her kisinin öne çikan tek vasfi, devlete sadakat olmalidir”

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Geylan, açiklamasina söyle devam etti:

“ÖSYM en güvenilir kurumlarin basinda gelirdi. Ama gelinen noktada güven tahrip edildi. Artik böyle saibeler son bulmalidir. ÖSYM gibi hassas kuruluslarimiz basta olmak üzere tüm kamu kurumlarimizin çok ciddiyetle yönetilmesi gerekir. Baskanindan çalisanina kadar bütün personelin siyasal, sosyal, politik, sendikal aidiyetleri ön planda olmamalidir. Kamu yönetiminde sorumluluk alan her kisinin öne çikan tek vasfi, sadece devlete sadakati olmalidir.”
Kaynak: İHA