Kisir Gecesinde Damat Ve Sagdiçlar Gece Boyu Sopa Yedi

Erzurum’un Oltu ilçesinde damat, sagdiç ve arkadaslari tarafindan ’bekarliga veda partisi’ olarak düzenlenen kisir gecesinde oynanan oyunlar, izleyenleri kahkahaya boguyor. Gecede arkadaslarindan dayak yiyen damat ve sagdici, davetlilerin her istegini de yerine getirmek zorunda kaliyor.

Kisir Gecesinde Damat Ve Sagdiçlar Gece Boyu Sopa Yedi
Muhammet Mücahit Demir’in dügünden bir gün önce düzenledigi bekarliga veda (kisir gecesi) gecesinde oynadiklari Yüzük, Kabak, Ates ve Tavuk bari ile gece boyunca Damat, sagdiçlar ve arkadaslari kemerle sopa yediler. Oyunlarda hata yapanlara kemerle ellerine ayaklarina sirtlarina acimadan vurdular.

Sagdiç Tolgahan Varol, “Arkadasimizin bu mutlu gününde hep birlikte buradayiz. Herkesin ayaklarina saglik. Abilerimiz güzel oyunlar yaptilar insallah herkesi memnun etmisizdir herkese tesekkür ederim” dedi.

Damat M. Mücahit Demir, “Bu aksam kisir gecemizi gerçeklestirdik büyüklerimiz arkadaslarimiz bize biraz eziyet ettiler ama bizim gelenek göreneklerimizde bunlar var kimseye kirilmadik kisir gecemize gelip bizi onurlandiran abilerime arkadaslarimiza kardeslerimize tesekkür ederim güzel bir gece yasattilar” dedi.

Kisir gecesi halaylarla son buldu.
Kaynak: İHA