Gelecegin Karting Yaris Pilotlari Kesfediliyor

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) tarafindan hayata geçirilen "Mobil Egitim Simülatörümüz Yollarda" projesi çerçevesinde 7-11 yas çocuklar için ücretsiz simülatör egitimi verilirken, basarili derece elde eden çocuklar daha sonra milli karting yarisçisi olabilmek için egitim alacak.

Gelecegin Karting Yaris Pilotlari Kesfediliyor
Gümüshane’de TOSFED tarafindan otomobil sporlariyla tanisma firsati daha zor olan çocuklarin otomobil sporlariyla tanismasina olanak vermek amaciyla hayata geçirilen proje çerçevesinde bir günde 100 çocuga kullanim sansi saglanabilen Mobil Simülatör Egitim araci, içindeki üç simülatörle birlikte Gümüshane Gençlik Merkezinde Gümüshaneli çocuklarla bulustu. Dünya Otomobil Sporlari Federasyonu’na (FIA) 146 ülkeden gelen 850 proje arasindan ilk 10’a giren projeyle birlikte sanal ortamda karting yaris arabasi sürme firsati yakalayan çocuklardan dereceye girenler ise milli karting yarisçisi olabilme firsati yakalayacak.

Kullanicilardan herhangi bir ücret talep edilmeyen etkinlikle ayrica 7-11 yas arasi ilkögretim seviyesindeki çocuklara simülatör deneyimi yasatmak, otomobil sporlari ile çocuklarin bulusmasini saglayarak dogal takipçiler olusturmak amaçlaniyor.

“Milli karting sporcusu olma yolunda ilerleyecekler”

Projede yetenekli çocuklarin da kesfedildigini dile getiren Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu Mobil Egitim Simülatörü Projesi Koordinatörü Kerem Deveci, “Projedeki amacimiz Ankara’nin dogusundaki illerde 7-11 yas arasi çocuklarimiza motor sporlarini tanitmak motor sporlarini tanitirken de aralarinda eger yetenekli çocuklarimiz varsa daha sonra sporumuza kazandirmak. Projemiz Dünya Otomobil Sporlari Federasyonu’nda (FIA) 146 ülkeden gelen 850 proje arasindan ilk 10’a girmis projelerden birisi. Bugüne kadar 22 ile ulastik, yaklasik 7 bin çocugumuza ulastik. Bunlarin arasindan yetenekli çocuklarimizi kesfedip, yaptiklari süreleri kaydedip daha profesyonel simülatörlerde egitim verecegiz. Ondan sonra da milli karting sporcusu olma yolunda ilerleyecekler” dedi.



“Proje bakanligimizin da dikkatini çekti”

Proje ile birlikte çocuklarin yaris sporlarini sevecegini aktaran Gençlik Merkezi Müdürü Selman Eroglu,”Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu’nun bu projesini ilimizde uygulamaktan gurur duyuyoruz. Çocuklarimiz için bir firsat. Tabi 146 ülkeden 850 proje arasinda ilk 10’a girmesi büyük bir basari. Bu büyük basari da bakanligimizin dikkatini çekmis ve bu minvalde bütün illerimizde bu projeyi uygulamaya çalisiyoruz. Insallah çocuklarimizin arasindan yetenekli olanlar çikacak ve bu sporu sevecekler.” diye konustu.

Simülatörde araç kullanmanin eglenceli oldugunu söyleyen Zeynep Eroglu (12), “Eglenceli, sürmeyi daha çok seviyorsun ve gazi,freni ve nasil sürülecegini ögreniyorsun. Ben bu sporu ilerde de yapmak istiyorum eglenceli ve aksiyonlu bir spor.” ifadelerini kullandi.

Kerem Kenan Telli (11) de “Çok eglenceli bir spor öneriyorum, keske daha çok olsa. Ben de ilerde bu pistlerde yarismak istiyorum bu sanalda kalmasin insallah gerçekte de olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA