800 Rakima Deneme Amaçli Sera Kurdu, Tonlarca Domates Ve Biber Yetistiriyor

Antalya’nin Ibradi ilçesi 800 rakimli Ürünlü Mahallesinde son yillarda artan meyve üretiminin yaninda sebze üretiminde

800 Rakima Deneme Amaçli Sera Kurdu, Tonlarca Domates Ve Biber Yetistiriyor
de önemli ölçüde artis göstermeye basladi.

800 rakimli Ürünlü Mahallesinde yasayan Ömer Yazici ilk olarak 2017 yilinda deneme amaçli yapmis oldugu 7 dönümlük serada 2 yil süre ile domates yetistirdi. Daha sonra ise seranin bir bölümüne deneme amaçli biber ekti. Bugün ise 7 dönüm seranin 5 dönümünde biber, 2 dönümünde ise domates yetistiriyor. 5 bin metre kare serada bir sezonda yaklasik 30 ton biber, 2 bin metre kare seradan ise 20 ton domates elde ediyor.

Seralarin sorumlusu Mehmet Özyürek, Ömer Yazicinin 2017 yilinda deneme amaçli sera yaptirdigini ve 2 yil süre ile domates yetistirdiklerini söyledi.

Serada yetistirdikleri domateslerden oldukça iyi ürün aldiklarini söyleyen Özyürek, “7 dönümlük serada ilk 2 yil süre ile domates yetistirdik. 2 yil aradan sonra ise biber denemesi yaptik. Bunda da çok iyi ürün elde etmemizin ardindan 5 bin metre kare alanda biber, kalan 2 bin metre kare alanda ise domates yetistirmeye basladik. Oldukça da iyi ürün aliyoruz” dedi.

15 Temmuz’da domates hasatina baslandi

5 mayista domates ve biber ekimini gerçeklestirdiklerini anlatan Özyürek, “Domates ve biber hasatimiza 15 Temmuz tarihinden itibaren basladik. Domates hasatimiz yaklasik olarak 2 ay devam edecek. Domatesin dönümünden ortalama 8-10 civarinda toplamda ise sezonda 20 ton domates hasadi gerçeklestirecegiz. Domatesleri pazarlama sorunumuz yoktur. Akseki ve Ibradi ilçelerinde satisini gerçeklestiriyoruz” dedi.

Biberler Antalya haline

5 dönümlük biber serasinin hasatinin yilsonuna kadar sürdügünü söyleyen Özyürek, “Biber hasadimiz yilsonuna kadar sürüyor. Bir dönümünden yaklasik 5-6 ton civarinda biber elde ediyoruz. Toplamda ise 25-30 ton arasinda biber yetistiriyoruz. Biberleri ise dogrudan Antalya haline gönderiyoruz. Hem domates, hem de biber üretimimiz oldukça iyi” oldugunu ifade etti.

Ürünler organik

Ürünlü mahallesinin denizden yüksekliginin 800 metre oldugunu ve burada yetisen sebzelerin daha dayanikli olduguna dikkat çeken Özyürek, “Domates ve biberlerimiz tamamen organiktir. Hem domatesin, hem de biberin kalitesi oldukça iyi. Ürünlerimizi haftada iki kez topluyoruz”
Kaynak: İHA