Tayvan Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'Pelosi'nin Ziyaretini Finanse Etmedik'

Tayvan Disisleri Bakanligi, ABD Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi’ye Tayvan’i ziyaret etmesi için ödeme yapildigi iddialarini yalanladi.

Tayvan Disisleri Bakanligi Açiklamasi 'Pelosi'nin Ziyaretini Finanse Etmedik'
Tayvan’a 25 yilin ardindan ayak basan ABD’li en üst düzey yetkili olan ABD Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi’nin gezisinin ardindan Tayvan’in en büyük sosyal medya platformu PTT’de hükümetin bu gezi için ABD tarafina önemli miktarda para ödedigini iddia eden bir yazi yayinlandi. Paylasima göre Washington DC’de bulunan bir halkla iliskiler sirketi olan Gephardt Group Danismanliginin 2018 yilindan bu yana Pelosi ve çevresini etkilemek için Tayvan lideri Tsai Ying Wen adina kulis yaptigi iddia edildi. Tayvan’in 2018 ile 2022 yillari arasinda 16 komisyona toplam 3,15 milyon ABD dolari ödedigi iddia edilirken, yapilan ödemelerin ayrintilari bir belge seklinde paylasildi.

Tayvan’dan yanit gecikmedi

Tayvan Disisleri Bakanligi, bugün yaptigi açiklamada yayinlanan belgenin uydurma ve imzalarin sahte oldugunu belirterek, Pelosi’ye ödeme yapildigi iddiasini yalanladi. Bakanlik, hükümete ve ziyaretçilerine iftira atmak için her türlü yalan haberin kötü niyetli kisiler tarafindan kasitli olarak paylasildigini belirtti.

Bakanlik ayrica, ABD hükümetinin Pelosi’nin ziyaretinin faturasini ödedigi ve güzergahinin Tayvan’daki Amerikan Enstitüsü tarafindan düzenlendigi bilgisini paylasti. Tayvan hükümeti, halki dis güçler tarafindan yürütülen bilissel savasa yenik düsmemesi konusunda uyardi.
Kaynak: İHA