Istanbul'da 13 Firari Hükümlü Yakalandi

Istanbul’da düzenlenen operasyonda, çesitli suçlardan haklarinda kesinlesmis hapis cezasi bulunan ve uzun süredir firari olarak aranan 13 hükümlü yakalandi.

Alinan bilgilere göre Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, ”sahte para basmak”, “resmi belgede sahtecilik”, “rüsvet alip-vermek”, “bilisim sistemleri” ve “banka ve kredi kurumlarinin araç olarak kullanilmasi suretiyle yapilan dolandiricilik” suçlara karistiklari gerekçesi ile hüküm giyen firarilere yönelik çalisma gerçeklestirdi.

Yakalanmamak için sürekli yer degistirmisler

Yürütülen sorusturma çerçevesinde söz konusu suçlardan hapse mahkum edilen ve haklarinda toplam 46 yil 11 ay 14 gün kesinlesmis hapis cezasi bulunan firari hükümlülere yönelik teknik ve fiziki takip baslatildi. Sürekli yer degistirerek izlerini kaybettiren kanun kaçaklarinin son adresleri tek tek tespit edildi. Yapilan çalismalarin ardindan dün operasyonun dügmesine basildi. Istanbul’da bir çok adrese gerçeklestirilen es zamanli baskinda 13 hükümlü yakalandi.

Cezaevine gönderildiler

Sabaha karsi düzenlenen baskinda gözaltina alinan zanlilar, Istanbul Mali Suçlarla Mücadele Subesine getirildi.

Emniyetteki ifade islemlerinin ardindan adli makamlara sevk edilen 13 kisi, çikarildiklari mahkemede çarptirildiklari ceza yüzlerine okunduktan sonra cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA