ABD'nin Nebraska Eyaletinde Patlama Açiklamasi 4 Ölü

ABD’nin Nebraska eyaletinde iki evde meydana gelen patlama, yangina neden olurken olay sonucu 4 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi. Yetkililer olayin kundaklama oldugundan süpheleniyor.

ABD'nin Nebraska Eyaletinde Patlama Açiklamasi 4 Ölü
Nebraska eyaletinde yer alan yaklasik bin kisinin yasadigi Laurel kasabasinda meydana gelen olayda iki evi etkileyen bir patlama meydana geldigi ve olay sonucu 4 vatandasin hayatini kaybettigi bildirildi.

Nebraska Eyalet Polisi yetkilisi Albay John Bolduc olayla ilgili yaptigi açiklamada 4 Agustos Persembe günü sabahin erken saatlerinde, bir evde patlama olduguna dair acil yardim hattina gelen bir çagri sonucu olay yerine giden itfaiye ekiplerinin evde bir kisinin cesedini bulduklarini söyledi.

Evdeki yangina müdahale eden itfaiye ekiplerinin çevredeki vatandaslardan, birkaç blok ötedeki evde baska bir patlama yasandigina dair ihbar aldigini ifade eden John Bolduc burada ise ölmüs 3 kisinin bulundugunu belirtti.

Albay Bolduc ayrica olay sonrasi bir adamin gümüs rengi bir araçla kasabadan ayrilirken görüldügünü ve kendisinin olayin süphelisi olarak kabul edildigini söylerken olayla ilgili sorusturmanin yürütüldügünü bildirdi.

Görgü taniklari patlamadan önce silah sesleri duydugunu belirtirken yetkililer olayda hayatini kaybedenlerin kimlikleri ya da nasil öldüdükleri konusunda henüz bir açiklama yapmadi.

Itfaiye ekiplerinin ifadesine göre her iki evde de çikan yanginlarda yanici madde kullanildigini tespit edildi. Bu nedenle es zamanli yasanan her iki olayin birbiri ile baglantili bir kundaklama vakasi oldugundan süpheleniliyor.
Kaynak: İHA